Journey Pub: Wine Journey #4: Degustare Moșia de la Tohani

Crama invitată în a patra seară Wine Journey este Mosia de la Tohani, Furnizor al Casei Regale a României și, în același timp, o cramă cu multă istorie în spate.

Una din cele mai practice împărțiri ale vinurilor pleacă de la necesitatea de a fi asociate, sau nu, cu mâncarea.
În timp ce unele vinurile complexe funcționează mult mai bine când sunt însoțite de preparatul potrivit, există multe vinuri ușoare, simple, care pot fi băute singure fără a se pierde nimic.
Vara abia începe și serile lejere, petrecute eventual pe terasă, eventual alături de prieteni, cer exact astfel de vinuri; de aceea ne-am hotărât să discutăm despre două vinuri proaspete și, mai ales, să le degustăm.

La Journey, Mosia de la Tohani propune două astfel de etichete. Prima este o Feteasca Alba vinificată în demisec pe care o vom servi răcită bine; iar a doua etichetă este un Pinot Noir - un vin de asemenea demisec, rubiniu-violaceu, cu arome fructate.
Ambele ne vor fi prezentate de Marina Samoilă - somelierul care va introduce seara cu prezentarea zonei și a Cramei Tohani și ne va povesti despre legătura de durată dintre aceasta și Casa Regală a României.
Vom discuta apoi despre vinuri, despre arome și senzații, totul în timp ce vom degusta cele doua vinuri de la Mosia de la Tohani.

Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate.
Rezervările se fac telefonic la numărul 0752 285 286.

0 comentarii: