Blaj aLive Festival 2016, la Start, 18-19 iunie, Campia Libertatii

Seria de evenimente alternative și de activări creative vor întregi weekend-ul de concerte de la Blaj aLive 2016. Pe locuri, fiți gata, start blajalive!

Sâmbătă, 28 iunie 2016, începând cu ora 10:00 se deschid porțile Blaj aLive, Marea Adunare a iubitorilor de muzică și natură de pe Câmpia Libertății, care vor avea parte de două zile și două nopți de distracție non-stop: concerte, petreceri, seminarii, activări creative, evenimente alternative, seminarii inovative și multe alte surprize.

Cel mai liber festival din mijlocul naturii își așteaptă participanții cu 6 scene, peste 50 de artiști, zone de lounge, camping cu multe facilități, evenimente alternative organizate de cele mai cool entități culturale, toate vor sta la dispoziția oamenilor aLive pentru a-i conduce într-o călătorie de neuitat pe tărâmul vibe-urilor bune și al sinesteziei stimulate artistic! Au confirmat deja participarea prietenii de la Jazz in The Park, Astronaut Kru, Zona Reggae și Incubator Sibiu și București.

Ateliere creative de la Incubator107
Cei care doresc să-și testeze iscusința și creativitatea sau să învețe lucruri interesante vor avea o mulțime de seminarii dintre care pot alege, precum: pictură cu henna, ebru: pictură pe apă, chiromanție, space painting, jonglerie, tarot sau realizarea de baloane uriașe. Acestea vor fi predate de traineri pasionați în zona de seminarii creative oferită de Incubator107.

Lounge, lectură în aer liber și jocuri alături de prieteni în Zona Jazz in the Park
Cei care doresc să-și tragă sufletul pe timpul zilei, alături de prieteni, vor avea parte de o zonă specială de relaxare și muzică chillout, oferită de Jazz in the Park.

Pe lângă ascultarea concertelor de jazz, participanții la festival se vor putea odihni în hamace ori beanbag-uri, vor putea răsfoi cărți oferite de Librăriile Cărturești sau se vor putea bucura de jocuri pentru toate vârstele, oferite de magazinul Happy Color din Timișoara, acestea fiind numai câteva dintre activitățile pregătite pentru participanți în zona Jazz in the Park de la Blaj aLive.

Photo Booth, powered by Banca Transilvania
Amatorii de lucruri amuzante vor avea ocazia să imortalizeze momentele de distracție petrecute alături de prieteni cu ajutorul unei cabine foto și a diferite obiecte de recuzită puse gratuit la dispoziția participanților la festival de Banca Transilvania.

Day parties în zona de lounge a scenei Electronica
Dacă noaptea, pe scena Electronica de la Blaj aLive, cei mai cunoscuți DJ ai momentului vor energiza atmosfera, pe timpul zilei participanții la festival se vor putea relaxa în zona de lounge sau vor putea continua petrecerea din noaptea precedentă pe ritmurile unora dintre cei mai talentați DJ de la noi.

Zona Fun Park Blaj aLive
Amatorii de adrenalină și tinerii energici se vor putea antrena pe timpul zilei în Fun Park-ul Blaj aLive amenajat în interiorul unei zone speciale de agrement. Aici publicul de toate vârstele va avea ocazia să-și petreacă ziua într-un mod foarte activ, completând energia concertelor live și buna dispoziție cu senzațiile oferite de mașinute, balerine, un trenuleț electric, un tobogan gonflabil, un carusel.

Cei pasionați de aventură și de sporturi extreme sau pur și simplu mai curioși din fire sunt așteptați de trambuline și de o serie de mașinării care le vor pune curajul la încercare: Twister, Orbiter și un Sky Lift Twister uriaș cu capacitate de 40-60 de persoane.

Tururi ghidate prin Blaj – de la Centrul de Informare și Promovare Turistică Blaj
Nici participanții la festival interesați de istorie și natură nu au fost uitați, aceștia putând participa gratuit, în baza brățării de festival, la tururi ghidate pe la obiectivele turistice din municipiul Blaj. Tururile sunt oferite de Centrul de Informare și Promovare Turistică Blaj și vor fi susținute de ghizi profesioniști.

Feedwall cu postări realtime – tehnologie, powered by Zelist, pentru cei mai conectați fani
Pasionații de tehnologie sunt încurajați să-și pună pozele și să-și exprime creativitatea pe rețelele sociale, folosind hastag-ul oficial al festivalului (#blajalive). Conținutul realizat și postat de ei va fi afișat în timp real pe un ecran  din perimetrul festivalului, putând fi astfel apreciat de toți participanții.

Festivalul de pe Câmpia Libertății se va deschide sâmbătă, 18 iunie, de la ora 10:00 și se va încheia luni dimineață, la ora 06:00. Pe durata evenimentului, accesul în perimetrul de festival va putea fi făcut zilnic, între orele 10:00 – 06:00, evenimentele și activările alternative începând cu ora 12:00.

Accesul în Camping-ul Blaj aLive va fi permis începând de vineri, 17 iunie, ora 14:00 și va rămâne deschis până luni, 20 iunie, la ora 14:00.

Locuri de parcare sunt disponibile în două zone dedicate, aflate în apropierea intrării în perimetrul festivalului pe Strada Câmpul Libertății sau în parcarea Pieței Agroalimentare. Reprezentanții Poliției Rutiere roagă însă participanții care stau în zone apropiate de perimetrul festivalului să lase autovehiculele acasă pentru a ajuta la păstrarea fluidității traficului și a preveni realizarea de blocaje de circulație.

Biletele variază între 100 de lei pentru un abonament cumpărat în avans sau 130 de lei în perioada festivalului și diverse bilete alăturate pentru camping, corturi și bilete de o zi la prețul de 60 de lei dacă sunt cumpărate în avans sau 80 de lei în zilele festivalului. Biletele și abonamentele sunt disponibile în rețelele Eventim, Myticket, Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro.

Festivalul internațional Blaj aLive nu ar putea avea loc fără sprijinul partenerilor deja tradiționali care an de an fac eforturi pentru a susține proiectul: Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

# # #
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.


Aflat la cea de-a treia ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea a două zile și două nopți de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.
Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.

# # #

Pentru mai multe detalii despre acces festival, acces camping sau pentru alte informații, vă rugăm să ne contactați pe adresa info@blajalive.ro sau pe www.blajalive.ro, website-ul oficial al festivalului.

0 comentarii: