Journey Pub: Proiectie: I AM movie | powered by Institutul pentru Fericire

Proiectie de film documentar: "I AM" de Tom Shadyac

* Eveniment sustinut de Institutul pentru Fericire la Journey Pub, in limita a 100 de locuri disponibile
Bilet: 15 ron
Rezervari: http://www.ipf.ro/evenimente/difuzare-i-am-journey-pub

https://www.facebook.com/events/1138021996248054/ 

Ati auzit de Tom Shadyac? Probabil ca nu in mod direct, dar filmele pe care le-a regizat: “Ace Ventura”, “Bruce Almighty”, “Mincinosul Mincinosilor” (“Liar, Liar”) sau “Profesorul Traznit” (“The Nutty Professor”) va sunt cu siguranta cunoscute. “I Am” nu este, insa, o comedie. Este un documentar inspirational despre omul care credea ca le are pe toate, dar care isi da seama ca nu are nimic.

In 2007, Tom Shadyac se putea lauda cu o avere de milioane de dolari, o vila cu parc si fantani in Pasadena, o limuzina, un avion privat si, nu in ultimul rand, cu o cariera de success, fiind unul dintre cei mai reputati regizori de la Hollywood. In acelasi an, insa, in timpul unei excursii cu bicicleta pe munte, Tom are un accident si, ceea ce parea a fi initial o simpla contuzie, se transforma in zile interminabile de suferinta, simptomele refuzand sa dispara. Diagnosticul: “sindrom post – contuzional”, o conditie netratabila, ce il determina pe Tom sa se gandeasca la moarte si, implicit, la lucrurile pe care le-a realizat in timpul vietii.

Intr-o stare precara de sanatate, fara sa stie daca se va recupera sau nu, Tom isi da seama ca viata lui este lipsita de realizari autentice si decide sa lase omenirii o ultima mostenire. Impreuna cu o mica de echipa de oameni, Tom porneste in jurul lumii, cu obiectivul de a crea un documentar care sa raspunda la doua intrebari:
· Ce este in neregula cu lumea?
· Cum o / ne putem schimba in mai bine?

Pe parcursul celor peste 60 de minute, Tom discuta cu profesori universitari, oameni de stiinta, lideri religiosi, experti in dezvoltarea personala si ajunge la concluzii revelatoare in ceea ce priveste dezvoltarea armonioasa a intregii lumi. Dintre cei intervievati de Tom Shadyac, ii amintim pe Desmond Tutu, Noam Chomsky, Elisabet Sahtouris, David Suzuki si Howard Zinn.

Website Oficial “I Am”:
http://www.iamthedoc.com/thefilm/

0 comentarii: