Conferința de presă Fringe Festival



Miercuri, 8 iunie 2016 a avut loc conferința de presă a Festivalului Independent Sibiu Fringe, care a anunțat ultimele detalii legate de ediția din acest an. Prezenți pentru a vorbi în fața jurnaliștilor au fost Cătălin Grigoraș, președintele Festivalului Fringe, Constantin Podu, directorul Teatrului Mic din Sibiu, alături de Liviu Bledea de la Asociația Pe Picioroange Sibiu.
 
Cătălin Grigoras a vorbit despre ce este mai exact teatrul independent, despre cât de important este ca viitorii absolvenți de teatru să își urmeze visul și să încerce să depășească obstacolele care le stau la început de drum în fața carierei. „Din păcate sistemul nostru de stat nu mai poate să absoarbă atâția absolvenți, iar dacă ei nu au ”nebunia” de a face teatru independent, vor fi nevoiți să își schimbe profilul și să facă o altă facultate pentru a avea un loc de muncă. Cu sacrificii ajungi să obții cea ce vrei, secretul e să nu te lași, pentru că e foarte trist atunci când renunți la un vis. E de bine atunci când apar noi trupe independente cu spectacole noi, pentru că doar așa putem să oferim publicului diversitate.”
 
Tot în cadrul conferinței s-a vorbit și despre spectacolele care vor încânta publicul sibian pe tot parcursul Festivalului. Numeroşi tineri artişti şi performer talentaţi vor trece şi în acest an pragul Sibiului, spre a aduce în atenţia consumatorilor de cultură spectacole de calitate.  Printre spectacolele care nu trebuie ratate în această ediție se numără și „FAIRY TALE”, din Israel, care va putea fi urmărit miercuri, 15 iunie și joi 16 iunie de la 21:00, la Sala Adore, Piața Cibin, nr. 5.
 
RADU NECHIFOR si Dreamcatchers Band au revenit în Sibiu Fringe Festival și vă propun o seară de excepție în IMPERIUM pe 13 iunie de la 21.30.
 
„Sunt cinci ani de zile de când colaborăm cu Fringe Festival, cred foarte tare în acest Festival și de aceea ne-am dorit foarte mult să ne alăturăm. Ușor, ușor teatrul independent o să ajungă la un nivel foarte mare. Dacă ai un vis e foarte important să lupți pentru el, pentru că un vis se construiește cu bucăți rupte din tine”, a declarat Constantin Podu, directorul Teatrului Mic din Sibiu.
 
O nouă secțiune este dedicată teatrului sensorial. Un spectacol unde biletele  sunt aproape epuizate este spectacolul „From Bucharest” din Polonia, care va avea loc vineri, 17 iunie și sâmbătă 18 iunie (17:00, 18:30, 20:00), în CASA monument istoric, str. Turnului, nr 7.
 
Compania de Teatru Become prezintă un spectacol eveniment despre copilăria și viața lui Emil Cioran, despre cealaltă identitate a lui. Un spectacol ce se  desfășoară pe străzile din Rășinari începând cu școala unde a învățat Cioran și mergând pe străzile copilăriei filozofului ajungând la casa în care acesta s-a născut. Plecarea va fi cu autobuzul din stația tursib de lângă Teatrul Național Radu Stanca cu o jumătate de ora înainte de începerea spectacolului.
 
„Actorii vor fi plătiţi exclusiv din încasările spectacolelor în care joacă. Cumpăraţi un bilet la unul din spectacolele festivalului şi cu siguranţă veţi contribui la dezvoltarea teatrului independent. ” a mai declarat Cătălin Grigoraş.
 
Pe lângă spectacolele înscrise în program, la ediția din acest an se dă startul primei acțiuni „Alergăm pentru Teatru Independent”, cros organizat în primul week-end al Festivalului, în Muzeul din Dumbrava Sibiului unde doritorii de mișcare se pot înscrie până sâmbătă dimineața.
 
Rezervările pentru spectacole se pot face telefonic la 0745 261 751, biletele se pot achiziţiona atât online pe tomtix.ro sau pe sbfringe.ro , cât şi de la intrarea în sala de spectacole.. Preţul biletelor este de 15 lei, copiii, elevii, studenţii şi pensionarii profitând de o reducere de 5 lei.

0 comentarii: