21 martie: REFRACȚIE - o perspectivă asupra autismului

Luni 21 martie, ora 20.00 @ Control Club: 
REFRACȚIE - o perspectivă asupra autismului

Luni 21 martie, performance-ul Refracție revine în Sala Berlin. Spectacolul își propune să exploreze şi să prezinte percepţiile persoanelor cu autism printr-un concept artistic multifunctional.

Echipa de documentare și creație:
Nicoleta Lefter – actriță, Silvia Calin – coregraf, Velica Panduru – scenograf, George D. Stanciulescu – compozitor, Mihai Pacurar – scenograf și artist video, Adi Bulboaca – fotograf și artist video, Ruxandra Bunea – psiholog, Andrei Ostrowski – elev, Andreea Banciu – PR.


Ideea performance-ului a pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist” (Polirom, 2015), semnat de Ana Dragu.

Facebook event
Locatie: Sala Berlin/ Club ControlDurata: 50 min.
Pret bilet: 25 RON.
Biletele se pot achizitiona în avans de la barul din Club Control sau în seara evenimentului, la intrarea în sala de spectacol.
Locurile sunt limitate!
Rezervari: 0721.94.74.31
www.umaed.ro
 Un spectacol produs de Asociatia Uma Ed Romania și Control Club în cadrul programului cultural „Ești București” 2015, finanțat de Centrul de proiecte culturale al Municipiului București – ARCUB și Primăria Municipiului București.

Asociatia UMA ED Romania este o asociatie de educatie culturală prin mijloace audiovizuale și comunicare prin arta, profesională, autonomă și non-profit.

________________________________
”Refracţie încearcă să creeze un posibil dicţionar al autismului, nu prin inventarierea termenilor, ci prin găsirea unor reprezentări – verbale, vizuale, coregrafice – ale modului de gîndire şi simţire al unui copil cu autism.” (Oana Stoica - Inside autism - DILEMA veche)

"Refracţie a fost o experienţă pentru mine. Am crezut că ştiu ce este autismul până să ajung la Club Control în data de 4 noiembrie 2015. Am crezut că înţeleg şi că pot relaţiona cu copii autişti. Dar Refracţie mi-a demonstrat că nu era aşa. Spectacolul este primul care expune punctul de vedere, trăirile şi, până la urmă, sufletul unei persoane autiste. Veţi observa că evit expresia „persoană care suferă de autism”, pentru că, până în momentul de faţă nu am auzit să se fi demonstrat că persoanele autiste suferă din această cauză. Aşa cum a încercat să clarifice şi spectacolul Refracţie, autismul este o stare, un alt mod de a percepe lumea, nu neapărat o afecţiune." (Andreea Tanase - Refracţie – un spectacol complex şi necesar - Semne Bune)

0 comentarii: