Lansare volum: "De ce râdem la teatru?", de John Wright - 23 martie

Colecţia Yorick lansează un nou volum: "De ce râdem la teatru?", de John Wright

Miercuri, 23 martie, de la ora 19.00, editura Nemira lansează în cadrul Întâlnirilor Yorick cartea "De ce râdem la teatru. O explorare practică a comediei fizice", scrisă de multi-premiatul regizor John Wright.

Volumul apare în colecția Yorick, în traducerea Mariei Aciobăniței și cu un Argument semnat de regizoarea Theo Herghelegiu. Participă Theo Herghelegiu și Victor Scoradeț, actorii Adelaida Zamfira și Cosmin Șofron vor citi fragmente din carte, iar după prezentări şi lectură va urma o oră de dialog cu publicul.

„Cartea e teribil de incitantă; atât de incitantă, încât după lectură îţi vine să te apuci să faci tot ce scrie acolo... Lucru care, dacă s-ar întâmpla, ar propulsa teatrul românesc pe un next level incontestabil.“ Theo Herghelegiu

Acest volum este un manual de comedie fizică – un breviar al jocurilor și exercițiilor teatrale care dau formă comediei și umorului pe scenă, scris din perspectiva regizorului, creatorului și profesorului de teatru. Dar nu este o carte ce propune o metodă, ci mai degrabă investighează formule precum Jocul cu sensurile, Delicata artă a idioțeniei sau a Ridicolului.

Evenimentul are loc la ceainăria Serendipity, de pe strada Dumbrava Roșie, nr. 12 (la câteva minute de mers pe jos de la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu).

0 comentarii: