B-EST IFF incepe in Aprilie!

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura anul acesta, între 18 și 24 aprilie.
 
În doar șapte zile de festival, la Institutul Francez (Sala “Elvire Popesco”), Muzeul Tăranului Roman și Clubul Tăranului vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale,  “workshop-uri”, “master-classes” etc.

Direct de la Berlin la BIFF, vin anul acesta, două lung-metraje care au făcut parte din Competiția Oficială: filmul “SOY NERO” (Germania / Franța / Mexic, S.U.A. 2016), regizat de Rafi Pitts care îl are co-scenarist pe Răzvan Rădulescu și “A DRAGON ARRIVES!”, în regia iranianului Mani Haghighi, (Iran 2016).

 “SOY NERO”
Un film la fel de ursuz și incomod precum subiectul pe care-l abordează, SOY NERO se manifestă degajat sub emblematica semnătură a lui Rafi Pitts, originile iraniano-britanice ale regizorului lăsându-și amprenta asupra încărcăturii culturale a acestei producții cinematografice.



“A DRAGON ARRIVES!” 
Realizat în maniera jucăușă și absurdă cu care ne-a obișnuit Mani Haghighi, acest “film d’auteur” cu pretentii “arthouse”  este intrigant și halucinant; o poveste ruptă din Iranul anilor 60,  într-un context atemporal.

Cea de-a XII-a ediție completează conceptul Festivalului Internațional de Film București la care, pe lângă secțiunile tradiționale (Competiție, BEST 4 Kids), se adaugă două secțiuni noi: Le Film francophone și Veneţia, cea din urmă dedicată Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

 

Filmele, cele mai multe fără distribuitor în România și invitații speciali din cinematografia românească și internațională, garantează o săptămână magică pentru iubitorii de artă și cultură. 

Festivalul Internațional de Film București este organizat de Fundația Charta și se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniununii Cineaștilor din România și al Institutului Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.
 

Parteneri traditionali: DHL
Eveniment susținut de Europa FM
Parteneri media: Media Advertising, Revista Tango, Ziarul Ring, Observator Cultural, Sapte Seri, Zile si nopti, AaRC, Ziare.com, Calendarevenimente.ro, Ziarulmetropolis.ro, Cinemagia, CinemaRX, Cinefan.ro, Liternet, IQAds.ro, Sub25, Pinkstripe, Movienews.ro, Orasulmeu.ro,
 Getica

0 comentarii: