„ILEGITIM” în selecția a trei mari festivaluri europene



După premiera mondială, care a avut loc luna trecută la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în cadrul secțiunii Berlinale Forum, pelicula “Ilegitim”, regizată de Adrian Sitaru, își continuă traseul festivalier. Luna viitoare filmul va fi proiectat în cadrul a trei mari festivaluri europene din Portugalia, Turcia și Lituania.
 
Pe 2 aprilie, “Ilegitim” va fi proiectat în cadrul celei de-a 21-a ediții a Vilnius Film Festival “Kino Pavasaris”, în secțiunea “Festival’s Favourites”. Pe 15 aprilie, cel de-al IV-lea lungmetraj regizat de Adrian Sitaru va avea premiera în Turcia, în cadrul Istanbul IFF (7-17 Aprilie 2016), în secțiunea “From the World of Festivals”.
La finalul lunii aprilie, “Ilegitim” va fi proiectat în capitala Portugaliei, filmul fiind inclus în selecția IndieLisboa, secțiunea Silvestre.
 
Producția premiată în capitala Germaniei cu C.I.C.A.E Award – Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă, va deschide astăzi prima ediție „Este Film Festival” din Sibiu. Proiecția este programată la Biblioteca Universității ”Lucian Blaga”, de la ora 20.00. La eveniment vor participa regizorul Adrian Sitaru și actorii Alina Grigore și Robi Urs.
 
“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.
 
Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar și actori neprofesioniști din cadrul școlii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.
 
Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru și Alina Grigore, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.
“Ilegitim” este o producție Domestic Film, în coproducție cu Film Produkcja Polonia și Damned Films Franța, cu sprijinul Altex și HBO România.

Pagina oficială de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/ilegitim

0 comentarii: