Legends of Jazz: Charlie Parker & Dizzy Gillespie Tribute, la Sala Radio

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta un concert de exceptie, un tribut adus legendarilor CHARLIE PARKER & DIZZY GILLESPIE, in data de 31 martie, de la ora 20.00, la Sala Radio din Capitala. Concertul este reprogramat din toamna anului trecut, iar biletele cumparate pentru evenimentul din 2015 sunt valabile.

Cinci muzicieni ai noului val de jazz se vor reuni pe scena pentru a le dedica o seara de neuitat celor care au fost doi dintre cei mai aclamati artisti de jazz din toate timpurile: Bird si Dizzy.

Pe scena Salii Radio va urca un All Star Band, format din saxofonistul stabilit in Olanda, Catalin Milea si trompetistul Sebastian Burneci - leader al Bucharest Jazz Orchestra, iar sectia ritmica va fi asigurata de castigatorul “Jacksonville Piano Jazz Competition - 2015” Sorin Zlat, la pian, Adrian Flautistu la bas si Iulian Nicolau la baterie.

Despre Bird si Dizzy s-ar putea scrie pagini intregi, fara a epuiza nici pe departe impresionantele cariere ale celor doi, sau influenta pe care au avut-o asupra muzicii jazz.

CHARLES PARKER, cunoscut si ca "Yardbird", sau mai simplu "Bird", a fost un saxofonist si compozitor american de jazz de geniu.

Parker a fost un influent solist de jazz si o figura marcanta in dezvoltarea stilului Be-Bop, un stil caracterizat de ritmuri ametitoare, tehnica virtuoasa si improvizatie. Parker a introdus idei armonice revolutionare in jazz, iar tonul sau varia de la curat si penetrant, la dulce si sobru. Acesta a fost poreclit inca de la inceputul carierei "Yardbird", iar aceasta porecla, mai ales sub forma prescurtata "Bird", a inspirat titlurile a numeroase compozitii ale artistului, precum “Yardbird Suite”, “Ornithology”, “Bird Gets The Worm” sau "Bird of Paradise". Parker a fost o figura emblematica pentru celebra generatie Beat, personificand muzicianul de jazz ca artist care nu face compromisuri, mai degraba intelectual decat entertainer.

JOHN BIRKS "DIZZY" GILLESPIE a fost un trompetist, sef de formatie, compozitor si - ocazional - vocalist american de jazz. Contributia sa la dezvoltarea acestui stil muzical a fost imensa.

Unul dintre cei mai mari trompetisti de jazz din toate timpurile (unii spun ca cel mai mare!), Dizzy era un instrumentist atat de complex incat contemporanii sai au ajuns sa ii copieze pe Miles Davis sau Fats Navarro, pana cand, abia la inceputul anilor ’70, Jon Faddis a reusit sa ii recreeze stilul. Bereta lui si ochelarii cu rama groasa, stilul sau “scat” de a canta, trompeta si obrajii umflati, precum si personalitatea lui vesela au fost esentiale in popularizarea stilului Be-Bop.

Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, in cadrul careia anul acesta vor mai concerta:
* KENNY GARRETT Quintet - 21 Aprilie, Sala Radio
* PAOLO FRESU * RALPH TOWNER - 14 Mai, Sala Radio
* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 3 Noiembrie, Sala Radio
Biletele se gasesc in reţeaua Eventim.ro si in Reteaua IaBilet.ro.
Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1477662349214056/

Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions si recomandat de MAGIC FM.

0 comentarii: