BUZZ CEE – Festival internațional de film dedicat cinematografiei din Europa Centrală și de Sud-Est, la Buzău



În perioada 4 – 8 mai, la Buzău, va avea loc prima ediție a Festivalului Internațional de Film Buzău, BUZZ CEE.
Iubitorii de film din Buzău și din țară sunt așteptați să se bucure de peste 30 de filme europene din regiune, dar și de câteva surprize cinematografice din România și să participe la evenimente organizate special pentru ei. 
 
BUZZ CEE este un festival internațional de film dedicat regiunii Europa Centrală și de Sud-Est, inclusiv Grecia și Turcia. Festivalul își propune să promoveze producții de calitate din țările din regiune și să aducă la Buzău filme care ajung rareori pe marile ecrane din România, oferind publicului posibilitatea să intre în contact cu cinematografia central și sud-est europeană. 
 
„Facem BUZZ-CEE pentru că ne plac filmele și pentru că ne place partea asta de lume, căreia îi aparținem și pe care o dorim din ce în ce mai atractivă. De câțiva ani buni, România este bine definită pe harta cinematografică a lumii, un bun motiv pentru care noi vrem să punem Buzăul pe harta cinematografică a României și a Europei Centrale și de Sud-Est. Eu, unul, abia aștept să văd sălile pline în acest oraș primitor și cu oameni entuziaști”, declară Florin Barbu, critic de film și selecționer BUZZ CEE.
 
La prima ediție, BUZZ CEE invită producătorii și realizatorii de film din România și din regiune să își înscrie proiectele în trei secțiuni competiționale: lung-metraj, scurt-metraj și documentar. Filmele câștigătoare vor fi premiate cu trofeele Long BUZZ, Short BUZZ și Real BUZZ.  
 
Înscrierea proiectelor se poate face online, pe www.buzzcee.ro sau prin intermediul portalului Film Freeway, până la 1 aprilie 2016, ora 17.00 (ora României). 
 
Selecția filmelor care vor intra în competiție este realizată de criticii de film Florin Barbu și Cristi Mărculescu.
 
Proiectele câștigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesioniști ai industriei cinematografice din România și din țările regiunii, iar publicul va fi invitat să își voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ. 
 
Festivalul va fi prezentat de actorii Andreea Vasile și Dan Bordeianu. 
 
Proiecțiile vor avea loc timp de cinci zile în trei locații centrale din orașul Buzău: Cinema Dacia 3D, sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău. Intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.
 
Liceenii din Buzău care doresc să ia parte la realizarea evenimentului pot să devină voluntari BUZZ CEE. Tot ce trebuie să facă este să trimită un e-mail la adresa voluntar@buzzcee.ro în care să se prezinte pe scurt și să menționeze de ce ar vrea să facă parte din echipa BUZZ CEE.
„Ne bucură faptul că prima ediție a Festivalul Internațional de Film Buzz CEE se va desfășura la Buzău și dorim că acest eveniment să plaseze atât municipiul, cât și întregul județ, pe harta cinefililor. Consiliul Județean, alături de Teatrul George Ciprian, sprijină organizarea acestui eveniment care va atrage iubitorii de film. În același timp, este un prilej foarte bun să arătăm tuturor oaspeților, și nu numai, că județul Buzău merită vizitat pentru că avem locuri unice în Europa, de o frumusețe aparte”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
 
„Este o mare bucurie pentru întreaga comunitate locală că se poate organiza un festival de film de o asemenea anvergură, cu invitați de marcă, nume mari ale cinematografiei românești și din spațiul sud-est-european. Întotdeauna am considerat că nu trebuie uitat faptul că la baza civilizației și educației noastre, a omenirii,  stă cultura prin diversele ei forme. De data aceasta, în centrul antenției noastre va fi filmul, mai bine spus filmul de calitate ridicat la rang de artă. Ne dorim ca aceast festival să fie de bun augur, să fie deschizător de drumuri, iar publicul buzoian și nu numai, să fie recompensat cu proiecţii cinematografice de excepţie” , a declarat și Adrian Neagu, director general TVSat 2002.
 
BUZZ CEE, Festivalul Internațional de Film Buzău, este organizat de Asociația CulturALL, în parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Local Buzău și susținut de TVSat 2000, Teatrul George Ciprian Buzău și Cinelab România. 
 
Parteneri media: TV Sud Est, Radio BOOM, Scurt pe 2, Media Expres, cinemagia.ro, Zile și Nopți, Cinemap, TV Mania.
*****
CulturaALL este o asociație dedicată culturii românești și europene și promovării acesteia, prin intermediul organizării de evenimente dedicate publicului larg, cu scopul de a dezvolta relatiile inter-culturale între România și țările din Europa.

0 comentarii: