Make a Joi. Dristor. 31 martie, ora 20:00

Dristor este un mediu-metraj independent, debutul regizoral al lui George Pancencu, care poate fi descris  pe scurt ca fiind un manifest experimental foarte curajos.

Filmul se concentrează în jurul unor personaje care își duc existențele obscure fără mari așteptări de la ziua de mâine. Blocate într-un micro-univers lipsit de perspective, acestea își dezvoltă rutine viciate prin intermediul cărora vânează momente de confort precar. Fataliste și cinice, reușesc să se distanțeze de propriile destine luându-și în derâdere declinul.

Drumul de acasă până la apartamentul dealer-ului și înapoi poate scoate la suprafață mai mult decât slăbiciunea și coruptibilitatea celui mânat de viciu. Certurile în stradă, manipulările sentimentale pentru 10 lei, camerele strâmte și dezordonate în care conviețuiesc sau se intersectează, punga cu aurolac, seringile aruncate în pat, albumul foto din mâinile mamei oarbe, replicile de tipul: „Ai o țigară? Dă-mi două!”, sunt asemenea unor cărămizi care înalță o fortăreață a alienării, modelând claustrante insule de singurătate.

Camera mânuită de George Pancencu pătrunde în cotidianul vieților lui Alexandru și Mihai, disecând dinamica relațiilor lor inter-personale și poziționarea lor marginală față de restul societății.


Proiecția va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu regizorul.

Intrarea este 10 lei, sumă ce va contribui la desfășurarea activităților și proiectelor Make a Point.


###

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.


Pentru alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro
Sau pe Facebook.
Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
[If you haven't been to Make a Point befoore, follow this link]
www.makeapoint.ro/info_contact
 
 
 

0 comentarii: