Se caută proiecte de film: încep înscrierile la Transilvania Pitch StopFestivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) organizează, în perioada 29 mai – 4 iunie 2016, cea de-a treia ediție a programului Transilvania Pitch Stop (TPS). Proiectul le este dedicat cineaștilor din România și Republica Moldova aflați la primul sau al doilea lungmetraj și oferă consultanță personalizată de dezvoltare de scenariu, training și o platformă pentru susținerea pitch-ului în fața unor potențiali parteneri. Prin parteneriatul cu Festivalul de la Locarno, TPS susține primii pași către finanțarea celor mai promițătoare proiecte de film, facilitându-le vizibilitatea la nivel internațional.

Până pe 30 aprilie 2016, regizorii sunt invitați să își înscrie un proiect de lungmetraj de ficțiune aflat într-o etapă de început a dezvoltării. Se va acorda o atenție specială proiectelor de calitate cu un potențial ridicat de a fi realizate, cu accent pe cele cu buget redus și independente. Este recomandată prezența unui producător atașat proiectului.

Regizorii și producătorii celor cinci proiecte selecționate vor fi invitați la TIFF, unde, în cadrul unui atelier-maraton de șase zile, se vor forma grupuri de lucru - echipa proiectului și trainerii. Accentul activitatii în grup va fi pus pe idei eficiente de „vânzare” a proiectului în fata unor potentiali parteneri institutionali si finantatori, pregatirea pitch-ului, dar si pe consultanta la nivel de scenariu si structura dramaturgica din partea trainerilor si expertilor implicati. TPS pune accent pe interactiunea dintre grupuri si familiarizarea cu fiecare proiect în parte, încurajând colaborarea si schimbul de idei între echipe, pentru o experienta creativa completa.

Unul dintre premiile acordate în urma deliberarii celor trei membri ai juriului este TPS Development Award  - în valoare de 2000 de euro, oferit de TIFF si adjudecat anul trecut de Ivana Mladenovic, cu proiectul Soldatii. CoCo Award i-a fost acordat anul trecut lui Bogdan Muresanu, pentru 1985, constând în includerea proiectului în cadrul Connecting Cottbus East West Co-production Market. În urma parteneriatului semnat de la prima editie cu Festivalul de la Locarno, doua proiecte câstigatoare vor fi invitate în cadrul Locarno Industry Days, pentru un matchmaking personalizat cu profesionistii din industrie (producatori, companii de finantare, agenti de vânzari, distribuitori).
 

Toți cei interesați să aplice la Transilvania Pitch Stop o pot face până pe data de 30 aprilie 2016. Pentru a înscrie proiectul, este necesară crearea unui cont pe platforma eventival.eu, la acest link: https://vp.eventival.eu/tiff/2016.

Toate documentele necesare pentru finalizarea aplicației pot fi găsite consultând regulamentul TPS. Detalii, pe www.tiff.ro și la adresa de mail tps@tiff.ro.

***
Festivalul Internațional de Film Transilvania (27 mai – 5 iunie 2016) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația pentru Festivalul de Film Transilvania, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Ministerului Culturii și Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

0 comentarii: