În aprilie, fă ocolul Pământului cu TV5MONDE!



Luna aceasta, TV5MONDE te invita sa evadezi prin intermediul programelor sale catre destinatii cu totul si cu totul noi… Incepem cu Europa, serpuind prin Britania, Aquitaine si Bosnia, pentru a face o oprire pe una dintre cele mai frumoase insule, La Réunion, unde trebuie sa ajungem neaparat in viata aceasta. Drumul este magic, si se incheie cu indepartata Oceanie, pe care o veti descoperi in seria de documentare dedicate Australiei.

Gasiti povestile tuturor emisiunilor noastre, alaturi de programul integral al lunii aprilie, pe noul nostru site multilingv: europe.tv5monde.com/ro
 
Thalassa: Bretania, preferinta pentru Armor / Thalassa, Spécial Bretagne, le choix de l’Armor

Sambata, 2 aprilie, de la ora 19.40      
„Sunt aici ca sa raman'' ar putea fi deviza lui Antoine, Alexis, Régine si Kito, toti bine stabiliti in Vest, intr-un peisaj care iti taie rasuflarea, deopotriva salbatic si fragil. Iubitori ai pamantului sau ai marii, ei au decis sa isi construiasca viitorul de-a lungul acestor coaste, in tinutul Armor.
Prezentator: Georges Pernoud.


Copiii marii: O locuitoare din Aquitania in Réunion / Les enfants de la mer : Une Aquitaine à La Réunion 
(o serie de trei episoade)  
Luni, 4 aprilie, de la ora 22.00    

Aventurierul Nicolas Vanier le insoteste pe Nina si pe Morgane pe La Réunion. Insula prezinta un litoral cu bogatii exceptionale, care le va oferi niste experiente marcante: botezul prin scufundare si vizitarea unui sit arheologic subacvatic, descoperirea unui recif de corali, si inotul alaturi de testoasele marine, o specie protejata. In plus, nu ratati o selectie a celor mai bune emisiuni , in 11 aprilie, de la ora 22.00.

Realizator: Frédéric Abittan (Franta, 2015)
Cu participarea lui Nicolas Vanier.


Bosnia: fete noi / Bosnie : les nouveaux visages
Sambata, 9 aprilie, de la 19.40                    

Raphaël pare sa se afle in padurea amazoniana. De aici, de pe raul Tara, va incepe aventura sa bosniaca, in compania lui Danilo, instructor de rafting. Vor cobori pe torentele raului catre Foça. Apoi se vor indrepta catre parcul national Sutjeska, in compania lui Borko…
Prezentator: Raphaël de Casabianca.


Trecem frontierele: Australia / Au-delà des frontières, australie
O noua serie de sase episoade                                 
In fiecare duminica, de la 19:15. Din 17 aprilie

Explorati cele mai frumoase orase ale Australiei prin intermediul seriei de documentare TV5MONDE realizate in tara cangurilor! Calatoriti impreuna cu actorul si prezentatorul elvetiano-german Sven Furrer, strabateti intreaga Australie si veti intelege de ce australienii sustin ca sunt cea mai fericita natiune din lume! O calatorie fascinanta in profunzimea acestei tari a contrastelor si a extremelor.    

0 comentarii: