"Bluza albastră" a lui Tonitza



Prima licitație sezonieră a anului adună toți  colecționarii, investitorii și, în fond, oricare pasionat de artă la Palatul Cesianu-Racoviță. Ocazia de a achiziționa mai mult decât o operă valoroasă, o amintire, o moștenire ce va fi transmisă din generație în generație și care spune o poveste, este foarte tentantă, mai mult, chiar irezistibilă. 
 
Opere de Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Francisc Șirato, Nicolae Dărăscu, Ion Theodorescu-Sion, Iosif Iser, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Nicolae Vermont, Octav Băncilă, Dumitru Ghiață, Camil Ressu, Corneliu Baba, Sabin Bălașa, Margareta Sterian, Ion Musceleanu sunt doar o parte din ispitele care-i îndeamnă pe colecționari să exploreze hotarele picturale seducătoare ale Artmark-ului.
 
Vedeta Licitației de Primăvară este un portret de Nicolae Tonitza, "Bluza albastră", cu o valoare estimată între 20.000 – 40.000 euro. Opera ilustrează o fată cu chip copilăros, cu privirea curajoasă, fixând-o pe cea a artistului și acum pe a privitorului, cu ținuta dreaptă și mândră. Peste ani și ani, publicul o poate reîntâlni pe copila lui Tonitza în "Spaniola (Emilia)" lui Corneliu Baba - senzuală, cu privirea ștearsă, cu părul negru căzând pe umerii goi și decolteu, cu spatele alunecând pe un fotoliu. Valoarea este estimată între 5.000 și 7.000 euro.
 
Publicul curios și conștient sedus de arta importantă este așteptat la Palatul Cesianu-Racoviță, sediul Artmark, până miercuri, 23 martie, iar cei iremediabil vrăjiți sunt așteptați joi, 24 martie, ora 19:30, la Athénée Palace Hilton să-și achiziționeze ispita în Licitația de Primăvară.

0 comentarii: