Program Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute

Cum ar fi sunat jazz-ul fara aportul unor legende ca Charlie Parker si Dizzy Gillespie? Posibil mai sarac, insa cu siguranta diferit.
 
Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute,   powered by BMW - official car, ce va avea loc pe 31 martie, la Sala Radio din Capitala, isi propune o incursiune in muzica a doi dintre cei mai aclamati artisti de jazz din toate timpurile, insa intr-o interpretare proaspata.
 
All Star Band-ul format din Catalin Milea, Sebastian Burneci, Sorin Zlat, Adrian Flautistu si Laurentiu Zmau isi propune sa aduca pe scena Salii Radio celebrele compoziii Yardbird Suite, Ornithology, Bird Gets The Worm sau Bird of Paradise, cantate intr-o maniera aparte, un omagiu adus celor care au fost Bird si Dizzy.
 
"Acest band nu este o replica a perioadei bebop a anilor ‘50, ci o celebrare a doua genii jazzistice si a ideilor care insufletesc muzica jazz, printre care libertatea, inovatia si improvizatia" spune Catalin Milea - saxofon.
 
"Interpretam compozitii ale acestor avangardisti ai timpului lor, dar in scena ne cantam de fapt pe noi. E cea mai sincera abordare pe care o putem avea fata de muzica unor legende", continua acesta. 
 
Catalin Milea este, probabil, unul dintre cei mai creativi si activi saxofonisti romani, un exponent al generatiei sale, care si-a format o voce proprie, atat ca interpret, cat si compozitor. Distins cu prestigioasa Huygens Beurs (bursa acordata de Guvernul Olandei) si sustinut de Fundatia Makarov, Catalin Milea a inregistrat deja doua albume Re-Bop Unit featuring Dick Oatts si Something for Now si a evoluat alaturi de diversi artisti de prestigiu, atat ca lider, cat si ca invitat.
 
Nascut intr-o familie de muzicieni din Constanta, Sebastian Burneci canta la pian si trompeta de la varsta de 6 ani. Dupa absolvirea Conservatorului din Bucuresti, acesta urmeaza cursurile Conservatorului Prins Claus din Olanda unde studiaza trompeta jazz, ulterior colaborand cu Orchestra Simfonica Radio si cu Filarmonica de Stat. In prezent, Sebastian este fondatorul si liderul Bucharest Jazz Orchestra.
 
Un pianist de jazz cu experienta, clarinetist, compozitor si orchestrator, Sorin Zlat este recunoscut pentru abordarea sa foarte creativa a jazz-ului. A obtinut recunoasterea pe scena europeana de jazz, atat ca solist cat si alaturi de trupa sa, Sorin Zlat Trio. De curand, acesta a fost desemnat castigatorul concusului Jacksonville Piano Jazz Competition - 2015, fiind primul muzician din afara Statelor Unite care primeşte Marele Premiu.
 
Adrian Flautistu are la activ colaborari cu nume importante din muzica romaneasca precum Nicu Alifantis, Garbis Dedeian sau Mircea Tiberian. A cantat alaturi de Johnny Raducanu, iar in prezent face parte din mai multe proiecte de jazz si nu numai.
 
Laurentiu Zmau face parte din lumea muzicii de foarte mic, iar experienta sa include colaborari cu Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Marius Popp, Nicolas Simion, Marius Vernescu, Anca Parghel dar şi artişti pop. A participat la mai multe festivaluri de jazz, iar din 2013 este colaborator permanent al Big Bandului Radio.
           
Evenimentul Legends of Jazz: A CHARLIE PARKER & DIZZIE GILLESPIE Tribute face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, in cadrul careia anul acesta vor mai concerta:
 
* KENNY GARRETT Quintet - 21 Aprilie, Sala Radio
* PAOLO FRESU * RALPH TOWNER - 14 Mai, Sala Radio
* JACK DEJOHNETTE TRIO feat. Ravi Coltrane - 3 Noiembrie, Sala Radio
 
Program:
Portile Salii Radio se vor deschide la ora 19.30, urmand ca evenimentul sa inceapa la ora 20.00. In masura in care vor mai fi disponibile, se vor putea cumpara bilete si de la intrare.
 
Va reamintim ca la evenimentul de la Sala Radio veti gasi bilete si pentru concertele urmatoare organziate de Jazz Syndicate Live Sessions.
 
Biletele se gasesc in reţeaua Eventim.ro, Bilete.ro si in Reteaua IaBilet.ro.
 
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=rFFfoLhxgmI
 
Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/1477662349214056/
 
Un eveniment organizat de Jazz Syndicate Live Sessions si recomandat de MAGIC FM

0 comentarii: