Sâmbătă, se bagă punk în Fabrica: E primăvară, e bine, E.M.I.L.Sâmbătă, se bagă punk în Fabrica:
E primăvară, e bine, E.M.I.L. | Cu Toy Machines în deschidere

E.M.I.L., una dintre cele mai cunoscute trupe româneşti de punk-rock, va concerta sâmbătă pe scena din Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50). În deschidere vor cânta alternativii de la Toy Machines. Evenimentul are loc în cadrul programului Dark Side Nights*, un proiect Dark Side Booking Academy.

E.M.I.L. - videoclip-uri oficiale:
Împreună Rezistăm (lyric video) | Strig (official video
Scheleţi feat. Adi Despot (official audio) | Spun Nu (official audio)

Toy Machines
Flawless [Music Video] | Awake [Lyric Video]

E.M.I.L. strigă punk de 16 ani

Înfiinţată în anul 2000, E.M.I.L. este una dintre cele mai longevive şi mai cunoscute trupe de punk-rock din România. I M E N S, cel mai recent album, al patrulea, a fost lansat anul trecut în 2015 (produs de Marius Costache - Studio 148 şi distribuit de Universal Music Romania). Pe 15 iunie, E.M.I.L. şi-a lansat şi primul videoclipul de pe acest album. Se numeşte Strig (YouTube link), este regizat de Dorin Marcu şi produs de Resize Media.

Despre piesa Strig, liderul trupei, Sorin Badulescu, spunea recent într-un interviu: “Textul melodiei este o trăire personală, un moment de conştientizare a lucrurilor care se întâmplă în jurul meu. Poate părea un truism, însă societatea în momentul de faţă este dominată de invidie, ură, impostură şi mediocritate. Nu ai nevoie de facultate să realizezi că în societatea românească este întreţinută şi cultivată prostia şi incultura, prin canalele media, de exemplu. Nu este un mesaj specific curentului punk, însă nici E.M.I.L. nu este punk 100%. Este pop-punk (...) ”

Celelalte trei albume E.M.I.L. sunt: Cocktail Verde - martie 2003, Rom, Fum şi Vanilie - noiembrie 2005, Ştiu, ţi se pare absurd... - iulie 2009.

Cei cinci E.M.I.L. sunt: Sorin Badulescu - vox, Andrei Stoianovici - guitars, Gabi Georgescu - guitars, Barbu Niculae - bass, Eugen "Piti" Imecs - drums.

Toy Machines, în deschidere
Toy Machines este o formație rock din Suceava-Cluj, înfiinţată în 2009. Sound-ul abordat este unul energic, asemănător cu perioada grunge-alternativă a anilor ’90 – 2000 din America. Probabil cea mai importantă experiență a fost faptul că au concertat alături de trupa franceză My Own Private Alaska, al cărei producator, Ross Robinson, este în spatele lui Korn, Sepultura, The Cure, Slipknot sau Limp Bizkit.

Toy Machines - pe YouTube

Data şi ora: sâmbătă, 12 martie, ora 19
Locul: Club Fabrica (str. 11 iunie, nr 50)
Concert: E.M.I.L.
În deschidere: Toy Machines
Preţ bilet: 40 de lei (iabilet.ro)
Facebook Event: EMIL & ToyMachines @Fabrica

Câteva link-uri I M E N S by E.M.I.L.

CD-ul I M E N S, distribuit de Universal Music Romania, este disponibil în magazinele de specialitate din țară, precum și online pe site-urile getmusic.ro și emag.ro, la linkurile de mai jos:

Getmusic.ro:     http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Getmusic
Emag.ro:              http://smarturl.it/EMIL-IMENS-eMag
Albumul poate fi ascultat/descărcat în format mp3 sau lossless de la următoarele adrese:

Deezer:                http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Deezer
iTunes:                    http://smarturl.it/EMIL-IMENS-iTunes
Google Play:      http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Ggldld
Qobuz (lossless):             http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Qobuz
Amazon:              http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Amazon

 * Ajuns anul acesta la partea a treia, Dark Side Booking Academy reprezintă o nouă platforma muzicală “menită să promoveze scena muzicală românească şi să întarească, pe cât posibil, relaţia dintre public şi trupe. Astfel, în cadrul Dark Side Nights vor concerta trupe consacrate, dar şi trupe din noul val, aparţinând tuturor genurilor muzicale, unicul scop fiind mediatizarea fenomenului muzical <> şi nicidecum mercantilizarea lui”, după cum spun autorii Dark Side.

0 comentarii: