Expoziție de fotografie - (dis)obeying concrete forces

Robert Casmirovici - (dis)obeying concrete forces
Curator: Andrada Roșu
Vernisaj: vineri, 20 mai, ora 7 pm
Make a Point, Șos Morarilor nr.1


Documentarea urbană și maparea spațiilor abandonate din București au fost pentru Robert Casmirovici doar punctul de plecare în ceea ce urma să devină o neîntreruptă explorare a spațiului prin fotografie.

“Am căutat să mă retrag de simpla fotografie de documentare ce o făceau oricum din ce în ce mai mulți în jurul nostru. Așa am ajuns la abstractizarea și într-un fel utopizarea formelor din jurul meu. Clădirile astea au atâta potențial, trebuie doar să le vezi din unghiul potrivit. În plus, m-am săturat de expresia București – un oraș al contrastelor. De ce nu București – un oraș perfect?” (Robert Casmirovici)

Evadat în idealism, creatorul își asumă libertatea totală de a reconfigura realul, iar viziunea pe care o propune este o versiune hiper-estetizată a unui oraș aparent steril, curățat de contraste, de reziduuri, de absurd.

Încremenirea caracteristică imaginii fotografice lipsește cu desăvârșire, nou formatele structuri părând a manifesta o voință proprie, care transpare în fiecare cadru. Dinamicile ascendente, șerpuitoare, ritmurile dominatoare, uneori ostile și amenințătoare presează la chestionarea raporturilor pasiv-activ, percepție-realitate, aparență-consistență.

Necesitatea acută de a domina și de a ordona haosul urban îmbie înspre o purificare a formelor, care într-un context ideal ar duce la instaurarea calmului și liniștii proiectate. Totuși, dincolo de stabilitatea formală impusă cu rigurozitate de artist, substraturile imaginilor trădează tensiuni critice, nerezolvate.

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 15 iunie.
Program: joi-sâmbătă: 3pm - 8pm

###

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro

Sau pe Facebook.

Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
www.makeapoint.ro/info_contact

0 comentarii: