Galeriile Artmark: Un nou record de autor

Seara de joi, 26 mai, a adus un mult așteptat record de autor pentru artista internațională Geta Brătescu. 17.000 euro pentru opera "Vestigiu", cu 10.000 euro mai mult decât recordul precedent stabilit la Artmark în noiembrie 2012 și de 4 ori mai mult decât prețul de pornire. 

Geta Brătescu este considerată una dintre cele mai importante și longevive artiste contemporane, cu o vizibilitate foarte mare în afară, creația ei regăsindu-se de la MOMA New York la Tate Londra sau la Muzeul de Artă Modernă din Viena. Inclusiv celelalte două opere ale artistei au fost adjudecate la valori semnificative, "Regula cercului, regula jocului" (9.000 euro) și "Costum pentru sărbători efemere" (7.500 euro). La rândul lui, Marin Gherasim și-a updatat recordul de autor la 1.800 euro, cum a fost în cazul adjudecării operelor "Cupolă (I)" și "Scut". Licitația colecției de artă românească a doctorului Leopold B. – partea I a avut un total de circa 100.000 euro și o rată de adjudecare de aproape 80%.


Licitația de Mobilier de epocă a adus aprox. 60.000 euro, având o rată de adjudecare de peste 75%, și a confirmat interesul crescut al publicului pentru piesele de mobilier cu poveste.


Marți, 24 mai, seara s-a încheiat cu un total de aproximativ 190.000 euro și cu o rată medie de adjudecare de 83%. Theodor Pallady s-a remarcat prin prețul de adjudecare obținut pentru "Nud cu voal" (25.000 euro), licitația colecției de pictură ardelene finalizându-se cu adjudecare integrală (100%). 


Sesiunea de licitații a lunii mai se va încheia marți, 31 mai, când, începând cu ora 19:00, la sediul Artmark, Palatul Cesianu-Racoviță, vor avea loc Licitația colecției de artă românească a doctorului Leopold B. – partea a II-a și Licitația Animalia.

0 comentarii: