Răzvan Ion - Geostrategic Love - 24 - 31 mai

ARTA LA FEREASTRĂ
24 mai - 31 mai 2016

Răzvan Ion
Geostrategic Love
2 photographs, lambda print on forex, 90 x 62.5 cm, 2016
Dedicată iubirii mele geostrategice Vladimir E.H.

OPENING: 24th of May, 2016, 19.00
(sadly my bithday)

“Nimeni nu se îndrăgostește cu scopul de a răni obiectul afecțiunii sale, cu atât mai puțin pentru a se răni pe sine. Totuși, ființe umane, națiuni trec de la stadiul de iubire direct la război. Strategia iubirii presupune puterea absolută a farmecului seducției. Estetica seducției este un sbiect diferit ce ar trebui discutat.
Iubirea este, în aceeași măsură ca și geostrategia, o pseudoștiință. De fapt, iubirea are în comun cu geostrategia multe în comun. Creează războaie, alianțe, construiesc imperii, distrug națiuni. Iubirea și-a pierdut startegia.
În „Geostrategic Love” avem două imagini-simbol cu un impact emoțional estetic puternic. Una din Deșertul Arabiei, cealaltă de pe o plajă pustie de la Malul Mării Negre în Bulgaria. Două zone strategice în ecuația mondială. Prezența umană este aproape ignorată. Prezența cea mai importantă, de fapt. Am simțit la fel fotografiind cele două imagini: iubire.
Gândirea startegică trebuie să se întoarcă la iubire. „Geostrategic Love” poate fi un nou obiect de studiu în academie.” (Răzvan Ion)

Răzvan Ion este teoretician, curator, manager cultural și art advisor. A activat ca artist până în anul 2007 și a fost expus la Poznan Biennial, SKC Gallery- Belgrade, National Museum of Art - Cluj, ICA - Bucharest, NY Experimental Festival, InterFACES - Bangkok, Centro Cultural del Matadero - Huesca, CCA Ekaterinburg, New Langton - San Francisco etc. El este co-fondator al BUCHAREST BIENNALE – Bucharest International Biennial for Contemporary Art. A fost director al PAVILION – the center for contemporary art and culture (2008-2014). A fost profesor asociat la University of California – Berkley; Lisbon University; Central University of New York; University of London; Sofia University; University of Kiev etc. A ținut prelegeri și confernțe la numeroare instituții precum Witte de With, Rotterdam; Kunsthalle Vienna; Art in General, New York; rum46, Aarhus; Calouste Gulbenkian, Lisbon; la Casa Encedida, Madrid; New Langton, San Francisco; Cca, Tbilisi; ’Babes-Bolyai’ University, Cluj-Napoca; The University of Art, Cluj Napoca; etc. Este profesor la Universitatea București unde predă un curs de studii curatoriale și gândire critică.

FB: razvanmion
Instagram: razvan_ion
Snapchat: razvan_ion

www.bucharestbiennale.org

Proiect realizat cu sprijinul Bucharest Biennale - Bucharest International Biennial of Contemporary Art și UAP Bucuresti
Proiect în cadrul evenimentelor paralele ale BUCHAREST BIENNALE 7.
Mulțumiri Corina Gabriela Duma & Anca Boeriu.

0 comentarii: