Troy Pierce, Douglas Greed și Camea confirma Scena Electronica de la Blaj aLive Festival 2016 - 18-19 iunie



Troy Pierce [Minus], Douglas Greed [Freude am Tanzen] și Camea [BPitch Control], unele dintre cele mai în vogă nume ale scenei internaționale, deschid seria confirmărilor pentru Scena Electronica și întregesc lista noutăților din line-up-ul Blaj aLive 2016, ce include nume ca: Moonlight Breakfast, We Singing Colors și mulți artiști confirmați pe scenele Astronaut Kru și Jazz in the Park! În plus, ediția de anul acesta aduce o nouă scenă, dedicată iubitorilor de vibe-uri reggae.
 
Noile nume se adaugă artiștilor deja confirmați pentru weekend-ul 18-19 iunie, care vor oferi fanilor aLive două zile și două nopți de concerte și de petreceri pe Câmpia Libertății: Kadebostany, Dub Inc, Kiril Dzajkovski, B.U.G. Mafia, Golan, R.O.A., When ‘Airy Met Fairy, Say Yes Dog, Grasu XXL, Carla’s Dreams sau C.T.C.
 
Troy Pierce, mastermind-ul minimal tech și unul dintre fondatorii comunității internaționale techno, este un DJ aflat în permanentă experimentare. Sound-ul ce poartă marca Troy Pierce e unic și nestatornic, variind constant de la dens, la complex, compus din layer-e multiple sau aflat în formă inițială, de vibrație originară, abstractă. Paleta sa extinsă de sunete include o gamă variată de influențe care depășește limitele existenței obișnuite, conducând ascultătorul în alte lumi. Nu degeaba, Troy Pierce obișnuiește să spună că îi place „să compună și să pună muzică ciudată pentru oameni ciudați – acele melodii WTF care îți rămân în minte, ca un sunet venit din altă dimensiune”.
 
Douglas Greed și-a început cariera sub acest pseudonim în 2005 ca împătimit al muzicii și iubitor de ritmurilor puternice, înaintea acestei etape artistul având mai mult abordări hip-hop și drum and bass, sub un alt pseudonim: Real (Bionic Crew). Greed a căutat mereu noi forme de expresie artistică: de la producerea de piese muzicale, la crearea de materiale grafice, la realizarea de concerte live energice și surprinzătoare (singur sau alături de artista Dehlia Daniel Brandt) sau DJ set-uri și până la abordarea rolului de promoter. De-a lungul carierei sale a lansat un număr impresionant de piese, sub diferite label-uri, precum: Combination, Lebensfreude, Kindisch, Infiné, Dekadent, Ostwind, Acker și, bineînțeles, Freude am Tanzen, alături de remixuri variate. Pe Câmpia Libertății, Douglas Greed își propune să surprindă publicul cu mix-uri de sound-uri neașteptate, ghidându-l întreaga noapte printr-o experiență de neuitat!
 
Sound-urile hipnotice de tech house și tehno ale Camea sunt unele dintre cele mai hip vibe-uri ale momentului, reputația artistei continuând să crească și să o consacre drept una dintre cele mai respectate tinere talente ale scenei underground. Ca dovadă, Camea a început 2016 în forță – set-ul său de la festivalul BPM a fost promovat de Thumb (unul dintre cele mai cunoscute canale dedicate muzicii și culturii electro, marcă a VICE) și de Pulse Radio, Camea fiind desemnată printre cele 5 revelații ale evenimentului. De asemenea, Thumb i-a difuzat în premieră cel mai recent EP, lansat sub label-ul Get Physical, alături de un review laudativ în care a fost apreciată ca fiind „destinată să ajungă un artist consacrat al scenei mondiale”. Artista are deja la activ un portofoliu consistent de piese și de remixuri lansate sub label-uri ca My Favorite Robot, Plus 8, Get Physical etc., iar din 2011 a devenit o prezență permanentă a label-ului Bpitch Control, una dintre entitățile berlineze responsabile pentru evoluția și consacrarea pe scena muzicală a unora dintre cei mai cunoscuți artiști, ca: Ellen Allien, Paul Kalkbrenner, Apparat și Modeselektor.
 
Astronaut Kru este susținut de motoare pregătite și setate pentru călătorii intergalactice, printre ritmuri electronice, d’n’b, breaks, dubstep alături de techno, electro, idm și alte genuri, toate cu voie bună și vibrație pozitivă. Echipajul Astronaut îi are drept conducători de navă spațială pe Burner Greene, Kukilla și Mofo.
 
Zona Reggae promovează de ceva timp muzica și cultura reggae în România, pentru a răspândi vibrațiile pozitive și inspiraționale ale acestui gen muzical în rândul iubitorilor de muzică de la noi. Pentru aceasta, în zona reggae dedicată din interiorul festivalului, iubitorii acestui gen muzical se vor putea bucura de set-urile celor mai cunoscuți DJ reggae, de un decor specific, sunet pe măsură, dar și de un line-up autohton extrem de variat. Pe această scenă își vor da întâlnire artiști din orașe precum Brașov, București, Cluj-Napoca, Sibiu sau Timișoara pentru a întări ideea de adunare și de unitate, principii specifice muzicii reggae și festivalului Blaj aLive.
 
Într-un cuvânt, anul acesta, la Marea Adunare de la Blaj aLive de pe Câmpia Libertății, fanii vor asculta cele mai variate genuri muzicale și vor putea dansa în iarbă pe ritmurile unora celor mai cunoscuți artiști ai momentului, la cel mai accesibil festival multicultural de la noi - peste 30 de artiști, cinci scene, zone de lounge, camping cu multe facilități, activări și seminarii creative organizate de cele mai cool entități culturale contemporane vor sta la dispoziția participanților aLive pentru a-i conduce într-o călătorie de neuitat pe tărâmul vibe-urilor bune și al sinesteziei stimulate artistic! Au confirmat deja participarea prietenii de la Jazz in The Park, Astronaut Kru, Zona Reggae și Incubator Sibiu și București.
 
Biletele variază între 100 de lei pentru un abonament cumpărat în avans și diverse bilete alăturate pentru camping, corturi și bilete de o zi la prețul de 60 de lei dacă sunt cumpărate în avans sau 80 de lei în zilele festivalului. Biletele și abonamentele sunt disponibile în rețelele Eventim, Myticket, Kompostor sau direct pe www.blajalive.ro.
 
# # #
 
Marea adunare anuală de la Blaj este acum centrată în jurul unui festival multicultural internațional, dedicat educării tinerilor în spiritul libertăților europene, pe fondul conservării simbolurilor culturale românești, prezente în orașul în care “a răsărit soarele românilor”.
 
Aflat la cea de-a treia ediție, festivalul Blaj aLive promovează libertatea, educația și inovația ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală și găzduiește inițiativele tinerelor organizații, parte din noua revoluție culturală. De asemenea, el susține unirea comunităților de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea a două zile și două nopți de experiențe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunități de oameni frumoși, uniți și pregătiți să aducă un plus de culoare și valoare în jurul lor.
 
Fiind organizat la intersecția drumurilor dintre Cluj, Sibiu, Timișoara și Brașov, festivalul facilitează, prin politica de prețuri, serviciile culturale și turistice oferite, accesul tinerilor la un festival muzical internațional generalist, adaptat puterii locale de cumpărare.
# # #
 
Pentru mai multe detalii despre acces festival, acces camping sau pentru alte informații, vă rugăm să ne contactați pe adresa info@blajalive.ro sau pe www.blajalive.ro, website-ul oficial al festivalului.

0 comentarii: