Jack Savoretti la Lazy Monday

Direct de pe coloana sonoră a serialului “Grey’s Anatomy”, un nou nume vine să se adauge britanicilor de la James pe afișul Lazy Monday: Jack Savoretti. Pe 11 iulie, la Teatrul de Vară din Herăstrău.

Tot britanic, dar cu origini italiene, Jack Savoretti a crescut în Londra. A vrut să devină fotbalist înainte de a se îndrăgosti fără drept de apel de Simon & Garfunkel, după ce-a văzut "The Graduate". A vrut să devină actor, dar presiunea momentului 9/11 l-a catapultat din însorita Californie la Geneva. S-a mulțumit atunci să devină următorul Bob Dylan, așa cum îl numește critica de specialitate, combinând poezia, prima sa pasiune, compoziția și muzica, pentru a fura inimile femeilor de pe toate continentele.

A împărțit scena cu legendarul Bruce Springsteen și frumoasa Siena Miller. Muzica sa, tulburătoare, cvasi-cinematografică, l-a propulsat pe micul ecran șî pe lista obsesiilor Vanity Fair (“Una dintre cele 25 de obsesii ale noastre”). Piesele sale apar pe soundtrackul popularelor seriale “Grey’s Anatomy” (Songs from Different Times), “Vampires Diaries” (Hate&Love) sau “One Tree Hill” (Between The Minds), aducându-i recunoașterea internațională. Industria muzicală e unanim de acord că este un artist în creștere, care merită urmărit: “Neșlefuit, sentimental … vocea adevărului” (The Daily Telegraph); “Un suflet de poet și o voce care sfărâmă inimi” (Q Magazine). Cu patru albume de studio la activ, “Between the Minds” (2007), “Harder Than Easy” (2009), “Before the Storm” (2012) și “Written in Scars” (2015), precum și un turneu internațional de promovare a ultimului disc în plină desfășurare, Savoretti este permanent într-un top al momentului. În 2012, "Soldiers Eyes" de peBetween the Minds” ajunge No. 1 în US Amazon Download Chart. Un an mai târziu, discul “Before the Storm”, ce include excelentul “Breaking The Rules”, ia prima poziție în Indie Album Charts. Cântă la Royal Albert Hall, face sold-out peste sold-out la concertele din UK și devine un obișnuit al celor mai mari festivaluri, precum Glastonbury sau T in The Park. Apare în videoclipul Queenie Eye al lui Paul Mc Cartney alături de Johnny Depp, Kate Moss și Sean Penn. Pe scurt, e de neoprit. Cu o singură excepție: pe 11 iulie, la Lazy Monday, pentru două ore de muzică extraordinară.

Veteranii de la James nu mai au nevoie de nicio prezentare. Au o istorie de mai bine de 30 de ani, cu 14 albume de studio și peste 25 milioane de albume vândute în întreaga lume. Hituri precum Sit Down, LaidCome Home, She’s A Star sau Getting Away With It (All Messed Up) au inundat ani la rând topurile radiourilor alternative și difuzoarele petrecerilor pe plajă din Vama Veche.

Lazy Monday a inventat cea mai bună zi de luni a anului și va aduce trei concerte într-o singură seară. Ultimul nume de pe listă va fi anunțat în curând. Parteneri media: infestival.ro, Cooperativa Urbana, Suburban Magazine, Orasul meu, Urban.ro, Iconcert.ro, Vinsieu.ro. Biletele sunt disponibile online pe EventBook.ro și în București, în Librăria Engleză "Anthony Frost", Librăria Franceză "Kyralina" și Librăria Hecate. Biletele pot fi procurate la următoarele categorii de preț, în funcție de distanța față de scenă și momentul achiziței: până pe 10 iulie – Cat. II (făra loc) - 175 lei, Cat. I - 200 lei, Cat. VIP - 220 lei; în ziua evenimentului (11 iulie) – Cat. II (fără loc) - 195 lei, Cat. I - 220 lei, Cat. VIP - 240 lei.

https://www.facebook.com/events/1668781640051718/
www.facebook.com/aLazyMonday
www.instagram.com/alazymonday
www.lazymonday.ro

0 comentarii: