Premii Concursul Enescu 2016



Mai sunt trei săptămâni până la închiderea înscrierilor pentru Concursul Enescu 2016 care aduce pe scena Ateneului Român tineri artiști din întreaga lume, artiști consacrați, precum și laureați ai edițiilor trecute cu o carieră internațională, într-o ediție care sărbătorește puterea visurilor care  duc societatea mai departe. 

Tinerii artiști români și străini cu vârsta până în 35 de ani mai au trei săptămâni la dispoziție pentru a se înscrie în competiție la ediția 2016 a Concursului Enescu (3-25 septembrie, București).  Deadline-ul final pentru aplicații este 1 iunie. Înscrierile se pot face online, pe site-ul Festivalului și Concursului Enescu la acest link

Concursul Enescu aduce tinerilor artiști câștigători premii în valoare totală de 115.000 de euro, precum și prezența pe scena Festivalului Enescu 2017, în concerte alături de muzicieni și de orcheste deja consacrate ale muzicii internaționale precum Camerata Salzburg, Kamerata Kronstadt și Filarmonica George Enescu

Cel mai bine clasat concurent român la secțiunea Vioară a Concursului Enescu 2016 va fi distins cu o bursă de doi ani la Berlin, la prestigioasa Barenboim Academy, fondată de dirijorul Daniel Barenboim. Bursa este oferită de trei dintre cele mai bine cotate violoniste de origine română în plan internațional, Mihaela Martin, Silvia Marcovici și Mariana Sârbu și poartă numele unui important profesor și violonist român, Ștefan Gheorghiu. De asemenea, Concursul Enescu aduce tinerilor artiști numeroase posibilități de promovare internațională. 

Provocarea pe care Concursul Enescu 2016 o lansează, atât pentru tinerii artiști, cât și pentru public este  “Trăiește-ți visul!. Pornind de la valorile în care credea compozitorul George Enescu și propunând o sărbătoare a visurilor care duc societatea mea departe, Concursul Enescu se desfășoară într-un nou concept, care aduce pe scena Ateneului Român peste 19 recitaluri și concerte extraordinare, reunind tineri artiști, artiști de renume internțional, precum și laureați ai edițiilor precedente ale Concursului Enescu. Biletele și abonamentele pentru Concursul Enescu 2016 sunt puse în vânzare în rețeaua Eventim.

0 comentarii: