MOLECULE F TALKS 2

MOLECULE F TALKS 2
Este moda o formă de artă?


Invitat: Flavia Lupu
Moderator: Răzvan Ion


Miercuri 11 mai 2016, 19.00
@Molecule F Concept Store
Promenada Mall Etaj 1 Intrarea liberă
FB event: https://www.facebook.com/events/1687106448230877/

"Moda este un decor, un fundal sau o scenă, la fel ca în teatru."
(Roland Barthes)


A doua ediție a MOLECULE F TALKS va avea ca invitat pe Flavia Lupu, artist și profesor la Universitatea Națională de Arte București, care va discuta despre poziționarea modei în cadrul cultural și va încerca să dezbată în ce măsură moda este sau nu o formă de artă.
Molecule F Talks este o serie de dezbateri care se va desfășura în Molecule F Concept Store (Promenada Mall) cu o frecvență regulată și care va aduce pe scenă diverse personalități, care studiază, analizează sau creează fashion design, pentru a deconstrui și a discuta domeniul din perspectivă transdiciplinară.

Cu un limbaj accesibil, fiecare ediție va fi o resursă de informație și va aduce noi perspective asupra modei din poziții diferite de la designeri și arhitecți, la artiști sau curatori, fotografi sau teoreticieni, comunicatori sau oameni de afaceri.

Flavia Lupu este artist, manager cultural, predă la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Departamentul Modă şi este co-directorul Bucharest Biennale, alături de Gergő Horváth . A terminat facultatea de marketing şi pe cea de artă, este doctor în arte vizuale, cu o teză ce are ca subiect corpul uman analizat prin prisma relaţiei dintre imagine şi politică. A participat la expoziţii de grup, workshop-uri, conferinţe în ţară şi în Europa (Austria, Belgia, Italia, Ungaria). A realizat mai multe proiecte personale care au avut ca punct de plecare premisele socio-politice şi culturale ce şi-au lasat amprenta asupra mentalului colectiv şi au modelat destinele individuale în România contemporană. Preocupările sale artistice ating subiecte ca apartenenţa socio-culturală, stereotipurile de gen, relaţia dintre spaţiul public şi spaţiul privat, relaţii identitare, preconcepţii. < br /> 

Moderatorul permanent al Molecule F Talks va fi Răzvan Ion, profesor, curator, teoretician, art advisor și co-fondator al Bucharest Biennale. El a fost profesor asociat la University of California, Berkeley; Universitatea din Lisabona; Central University of New York; University of London; Universitatea din Sofia; Universitatea din Kiev ș.a. A ținut conferințe și prelegeri la diverse instituții de artă precum Witte de With, Rotterdam; Kunsthalle, Vienna; Art In General, New York; și predă un curs de studii curatoriale și gândire critică la Universitatea București.

Molecule F Talks este un eveniment realizat în colaborare cu Bucharest Biennale - Bucharest International Biennial for Contemporary Art.

Image: Hussein Chalayan, Coffee Table skirt, 2000.

www.molecule-f.com
www.bucharestbiennale.org

0 comentarii: