Sibiul aleargă pentru teatrul independent



„Alergăm pentru Teatru Independent” este prima acțiune din cadrul campaniei Construim 10 săli de spectacole în 10 orașe”  acțiune ce va avea loc la începutul Festivalului de Teatru Independent Sibiu Fringe Festival din acest an. Primul eveniment din această campanie se va desfășura sub forma unor întreceri sportive. Iubitorii de teatru, sport și natură, indiferent de vârstă, sunt așteptați la Complexul Național Muzeal ASTRA pentru a alerga alături de actorii și muzicienii ce vor susține această cauză. Este prima campanie de acest gen care vine să susțină teatrul independent. La finalul întrecerilor organizatorii vor acorda premii și trofee.

Una dintre întrecerile Fringe din acest an va fi crosul fetelor și al băieților. Se va alerga pe o distanță de 4000m și este singura întrecere la care se percepe taxă sub formă de donație, minim 10 lei. Celelalte întreceri vor fi întrecerile pe picioroange, întrecerile pe monociclu, precum și întrecerile personajelor de teatru, film sau desene animate. 

Cei dornici de participare găsesc formularul de înscriere în concurs precum și detalii suplimentare pe site-ul http://sbfringe.ro/sustine-fringe/alergam-pentru-teatru.

“Totul a pornit de la o discuție cu cei doi cofondatori ai asociației PePicioroange, Liviu și Carmen, care se vor alătura și ei întrecerilor. Ineditul acestor întreceri va fi cu siguranță proba de picioroange, monociclu sau întrecerile personajelor unde oricine se costumează poate alerga. Voi alerga și eu pentru teatru independent, iar alături de mine vor mai fi și alți actori sau muzicieni. Radu Nechifor este unul dintre primii artiști ce a anunțat că va lua startul în această competiție. Vă așteptăm în 11 iunie ora 10.00 cu mic cu mare în muzeul din Dumbrava Sibiului. ” a spus Cătălin Grigoraș Președinte Sibiu Fringe Festival.

Timp de 10 zile, festivalul își propune să transforme Sibiul în capital teatrului independent, aducând aici spectacole, performance-uri, concerte, ateliere de lucru şi experimente teatrale atât din ţară cât şi din străinătate.

0 comentarii: