Electro și Baasch la festivalul TIFF și București

Unul dintre cei mai interesanți artiști electro polonezi, Bartosz Schmidt, cunoscut drept Baasch, ajunge pentru prima dată în România. Pe 31 mai va susține un concert la Cluj, în cadrul festivalului de film TIFF, iar a doua zi la București, în clubul Control.
 
Muzicianul a devenit cunoscut în lumea filmului după ce a realizat coloana sonoră a multi-premiatului „Floating Skyscrapers”, regizat de Tomasz Wasilewski, care în 2014 a primit Premiul pentru regie la festivalul de film TIFF. Anul acesta, Wasilewski face parte din juriul TIFF și-și prezintă filmul „Statele unite ale iubirii” premiat cu Ursul de Argint la festivalul de film de la Berlin. 
 
Baasch, tânăr producător, cântăreț și compozitor din Polonia, este recunoscut pentru talentul de a scrie versuri și gustul pentru sunetele analog întunecate. Patru track-uri synthpop puse la dispoziție de artist online l-au propulsat pe o compilație care prezintă o selecție a celor mai interesanți artiști electro ai momentului. Chiar și înainte de lansarea EP-ului de debut, „Simple Dark & Romantic Songs”, Baasch era deja solicitat să reprezinte scena electronică poloneză la festivaluri prestigioase de muzică.
 
Cunoscut pentru aparițiile sale carismatice, Baasch a urcat pe scenă și în deschiderea unor artiști de referință precum Tricky sau Bloodgroup.
 
Concertul de la Cluj va avea loc pe 31 mai, ora 21.00, la Urania Palace, str. Horea nr. 4, în cadrul festivalului de film TIFF. În deschidere va cânta formația românească Baba Dochia.
 
Al doilea concert va avea loc pe 1 iunie, ora 21.00, în clubul Control din București, str. Constantin Mille nr. 4. Intrare liberă.
 
Verifică proiecțiile de filme poloneze la festivalul TIFF >>> 

0 comentarii: