Noaptea muzeelor la Artmark



Artmark întâmpină publicul bucureștean cu o surpriză: 8 expoziții într-un singur Palat! 

Sâmbătă noaptea, 21 mai, 19:00 – 02:00, vizitatorii vor avea ocazia nu doar să admire și să participe la ghidaje gratuite ale expozițiilor curente, dar se vor putea bucura de "Egal+. Avangardă feminină în colecții particulare" – o expoziție special creată pentru Noaptea Muzeelor cu capodopere aflate în colecții private. Conceptul pleacă de la expoziția organizată recent de MNAR, a cărei curatoare a impulsionat de altfel această completare expozițională, cu opere ale avangardei feminine, dar din colecții private. 
 
Spre deosebire de abordarea antropologică din expoziția de la MNAR, aici interesul va fi axat pe lucrări excepționale care au intenția de a anula condiția de marginalitate a artistelor, până recent resimțită în interiorul artelor vizuale. Artiste participante: Cecilia Cuțescu Storck, Mina Byck Wepper, Nadia Bulighin Grossman, Michaela Eleutheriade, Nina Arbore, Magdalena Rădulescu, Lucia Dem Bălăcescu, Olga Greceanu, Milița Petrașcu, Celine Emilian, Letiția Ignat.
 
Este o ocazie unică de a admira operele acestor artiste întrucât duminică, 22 mai, ele se vor întoarce în colecțiile private ale proprietarilor de drept și, probabil, nu vor mai putea fi văzute pentru un timp îndelungat. 
 
Totodată, vizitatorii vor avea ocazia să admire expozițiile Sesiunii de licitații 24/ 26/ 31 mai, cum ar fi cea de regalitate, Jubileu – Casa regală la 150 ani, precum și opere semnate de Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Ipolit Strâmbu, Theodor Pallady, Nicolae Dărăscu în paralel cu Geta Brătescu, Diet Sayler, Ion Alin Gheorghiu, Ștefan Câlția, Georgeta Năpăruș, Alexandru Țipoia, Ion Pacea. De asemenea, atmosfera elegantă din cadrul Palatul Cesianu-Racovita va fi completată și expozițiile de Mobilier de Epocă și Animalia.

0 comentarii: