Noaptea Europeană a Muzeelor 2016

Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea muzeelor este un eveniment de succes european desfăşurat la nivel internaţional şi aflat anul acesta la a 12-a ediţie.

Mii de muzee şi instituţii culturale din 37 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii.

În România evenimentul este organizat de către Reteaua Nationala a Muzeelor, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations.

În fiecare an Noa
ptea Muzeelor din România înseamnă:
● Circuite muzeale cu un impact important asupra publicului, organizate în diverse orașe ;
● Organizaţii culturale noi sau evenimente se alătură în fiecare an: galerii de artă, spații non-formale și creative, printre care Romanian Design Week 2016, Nod makerspace, World Press Photo Romania;
● transport gratuit oferit de RATB, în București;
● Evenimente conexe, cu o dimensiune multidisciplinară și un impact deosebit pentru public derulate la nivel național în majoritatea orașelor din țară: concerte, proiecţii, mapping, performing, ateliere experimentale, tururi de biciclete quiz-uri & questuri, spații atipice.
● APLICAȚIE gratuită pe telefoanele mobile prin platforma de storytelling izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii.
● tururi ghidate text&audio-video pe telefoanele mobile pentru un public din ce în ce mai sofisticat și mai interesat și conectat la noile tehnologii.

Anul acesta, #noapteamuzeelor2016 dorește conectarea experiențelor culturale într-un mediu digital sigur și propune întâlnirea dintre cultură, noile tehnologii și entertainement de calitate, conectând astfel oamenii și muzeele.

Conferința de presă va avea loc în data de 18 mai, orele 11.00, la Institutul Francez, în prezența partenerilor și a reprezentanților muzeelor din București.

Afterparty. Pentru prima data în cei 12 ani de Noaptea Muzeelor, organizăm un afterparty împreună cu partenerii noștri ”La firul ierbii” – Grup de inițiativă în spațiul lor din cadrul Industriei Bumbacului, Splaiul Independenței, nr. 160, intrarea din strada Abatorului. Accesul se va face pe baza rezolvării Questului de Noaptea Muzeelor disponibil în aplicație.

0 comentarii: