CineConcert Jazz Improv Zabriskie Point (Michelangelo Antonioni) - FFE - 13 mai

Proiecţie Zabriskie Point şi improvizaţie live cu pianistul italian Alessandro Giachero

Născut în 1971 la Alessandria, Alessandro Giachero este pianist, compozitor improvizator. El propune un eveniment inedit în cadrul ediţiei aniversare a Festivalului Filmului European, şi anume o improvizaţie live la pian în timpul proiecţiei filmului cult Zabriskie Point în regia lui Michelangelo Antonioni.



Zabriskie Point este al doilea dintre cele trei lungmetraje realizate de Michelangelo Antonioni în limba engleză, cu actori străini, rolurile principale fiind încredinţate unor debutanţi neprofesionişti: Mark Frechette şi Daria Halprin.

În iunie 1970, Antonioni spunea, răspunzând unor critici: „Nu sunt un sociolog, filmul meu nu este un eseu despre SUA, ci se situează deasupra problemelor precise şi particulare ale acestei ţări. Are, în esenţă, o valoare etică şi poetică.” Acelaşi Antonioni declara despre acest film că este în mare parte rodul improvizaţiei făcute în timpul turnării, iar ceea ce propune pianistul italian Alessandro Giachero este o improvizaţie în timpul proiecţiei filmului.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți în secțiunea FFE Specials din site - http://goo.gl/0ZgXWD.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile. În eventualitatea în care vor interveni modificări în program, acestea vor fi anunţate pe www.ffe.ro şi www.facebook.com/ffeRomania.


FB event: https://www.facebook.com/events/985827454858749/

0 comentarii: