Bucharest Fashion Film Festival Preview în cadrul Romanian Design Week

Primul festival din România plasat la intersecția dintre film, modă și branding își anunță ediția pilot, programată pentru toamna anului 2016, printr-o expoziție în cadrul Romanian Design Week, in perioada 27 mai - 05 iunie, la noul spatiu cultural Point.

Selecționată ca eveniment conex în cadrul Romanian Design Week 2016, expoziția The Many Folds of an Exquisite World  prezintă o mostră de cinema experimental din arealul scenei de modă internaționale.Vizitatorii vor putea pătrunde în nucleul industriei, explorând un labirint textil dinamic, în interiorul căruia vor fi proiectate în loop scurtmetraje relevante pentru filmul de modă.

Instalația, realizată in colaborare cu Cristiana Cott Negoescu, artist multimedia, prezintă în regim de silent cinema 12 scurtmetraje realizate pentru branduri din avangarda scenei de modă internaționale, incluzând atât nume celebre cât și tineri designeri. Selecția de filme valorifică producția de estetici alternative sub forma unor reprezentări identitare, corporale sau stilistice, generate de discursul postcolonial sau provenite din subculturi. Astfel, prin proiecțiile și evenimentele organizate, festivalul încurajează ideile nonconformiste dublate de voci puternice, diversitatea în reprezentare și abordarea realistă a industriei. Proiecțiile sunt menite să intrige și să stârnească imaginația publicului, punând sub semnul întrebării status-quo-ul modei contemporane.

Festivalul abordează filmul de modă ca pe un concept deschis, care acoperă mai multe genuri. Acesta poate fi un film de prezentare a unui designer sau a unui brand, poate avea moda ca personaj central sau ca fir roșu. Dacă evenimentul din cadrul Romanian Design Week se axează pe scurtmetraje internaționale, festivalul va include o secțiune de lungmetraje, documentare și filme de artă, care prezintă momente cheie sau personaje marcante din istoria modei, precum și o serie de producții locale.

Vernisajul expoziției The Many Folds of an Exquisite World va avea loc în data de 27 mai, începând cu orele 19.00, la subsolul Point, strada Eremia Grigorescu nr.10, urmând ca instalația să poată fi vizitată în weekenduri-le următoare, respectiv 28-29 mai și 3-5 iunie, între orele 10.00 și 23.00.

www.bucharestfashionfilm.ro

Bucharest Fashion Film Festival își propune să devină un forum de discuție despre relația dintre modă și film prin proiecții de film, dezbateri și evenimente speciale. Combinând cele mai bune filme de modă contemporane cu o selecție de filme cult cu o pronunțată latură estetică, festivalul pune în legătură creativi de top din industria filmului și a modei, agenții de branding și studiouri de design, creând o relație simbiotică între aceste domenii și construind noi puncte de referință.

Cristiana Cott Negoescu este conceptograf, plăsmuitoare oculto-vizuală, performer şi scriitoare. Experimentează amalgamarea multiversului potenţial prin platforme multimedia, punând accentul pe interacțiunea cu publicul și provocându-l să iasă din zona de confort.

0 comentarii: