Filmele lunii Aprilie la Make a Joi

7 Aprilie, 8pm
Life is waiting: Referendum and resistance in Western Sahara, 2015, 61 min
Regie: Iara Lee

Patru decenii după ce poporului său i s-a promis eliberarea de conducătorii spanioli, Sahara de Vest rămâne ultima colonie a Africii. Filmul face cronica acestor tensiuni, așa cum reies ele din violența cotidiană a vieții sub ocupație, dând glas aspirațiilor unui popor pentru care colonialismul nu s-a încheiat niciodată.



14 Aprilie, 8pm
Bogowie, 2014, Polonia, 120 min
Regie: Lukasz Palkowski

Începutul carierei chirurgului cardiac Zbigniew Religa. În ciuda realității crude a Poloniei anilor 1980, el a condus cu success o echipă de doctori în realizarea primului transplant de inimă din țară.



21 Aprilie, 8pm
Kurdistan: Girls at war, 2016, Franța, 54 min
Regie: Mylene Saulay

De la Paris la Sinjar, femeile kurde ridică armele împotriva Daech în apărarea poporului lor. Un grup de femei care refuză să fie victime sau să rămână indiferente la violențele împotriva altor femei.

28 Aprilie, 8pm
K2 and the invisible footmen, 2015, Pakistan, 45 min
Regie: Iara Lee

Situat la granița dintre Pakistan și China, K2 este al doilea cel mai înalt munte de pe Pământ. Datorită traseelor limitate și urcușului foarte abrupt, pentru mulți dintre alpiniști acesta este un premiu chiar mai mare decât Everestul. Poreclit “Muntele Sălbatic”, vârful K2 se profilează neprotejat în atmosferă, expunând în mod regulat alpiniștii și hamalii unor condiții meteorologice care le pun viața în pericol.


###

Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.

Pentru alte informații ne găsiți la: point@makeapoint.ro
Sau pe Facebook.

0 comentarii: