Cine sunt cei zece finaliști de la The Pitch 2016, în cursa pentru 5.000 de euro



10 proiecte de scurtmetraj și tot atâția cineaști au rămas în cursa pentru premiul de 5.000 de euro, în cadrul concursului The Pitch din cadrul Festivalului Internațional de Film NexT (7-11 aprilie 2016). Ei vor participa la o finală, în cadrul căreia trebuie să impresioneze un juriu de profesioniști. 
Juriul va fi format din Sebastien de Lame, EMEA Sales & Marketing Manager la ShortsTV, cineastul și artistul vizual Ștefan Constantinescu și criticul de film Ileana Bîrsan.
Cei 10 cineaști selectați pentru finala the Pitch sunt, în ordine alfabetică, Alberto-Florentin Niculae (“Touch”), Alexandru Mironescu (“The Chasm”), Andreea Elena Lăcătuș (“Between the edges of the day”), Bogdan Benea (“Exit”), Carla Fotea (“Private Party”), George ve Ganaeaard (”Alarm”), Ioana-Maria Mischie (untitled project), Ligia Ciornei (“Do you believe in God?”), Raluca Ungureanu (untitled project) și Șerban Racovițeanu (“Don’t pick up the phone”).

Ce urmează pentru ei? Cei 10 vor participa la o finală live, cu două runde și cu public, care va avea loc luni, 11 aprilie, începând cu ora 13.00, la Ceainăria Cărturești. În prima rundă, vor avea la dispoziție 1 minut pentru a expune cât mai clar juriului ideea lor de scurtmetraj. Experții vor analiza și un show reel propus de fiecare participant. Apoi vor alege cele 5 idei despre care vor să afle mai multe. Cei 5 cineaști rămași în competiție se vor întoarce pe scenă și vor răspunde la întrebările juriului. Cea mai bună idee va primi 5.000 de euro. Filmul câștigătorului trebuie să fie produs într-un an sau finanțarea va fi retrasă.
 
De asemenea, finaliștii vor participa și la NexT Short Film Market, în completarea concursului The Pitch. Fiecare va avea o discuție de 45 de minute cu scriitorul, scenaristul și script doctor-ul Florin Lăzărescu, vineri, 8 aprilie, și sâmbătă, 9 aprilie. De asemenea, ei își vor prezenta proiectele în fața producătorilor români și străini duminică, 10 aprilie. Cei 10 concurenți vor avea 5 minute la dispoziție pentru a-și expune cât mai clar proiectele. Producătorii își vor nota ideile pe care vor să le analizeze în profunzime și apoi vor vorbi cu creatorii acestora.  
 
Detalii despre concursul The Pitch și participarea la NexT Short Film Market pot fi consultate pe nextfilmfestival.ro. Regulamentul complet al concursului The Pitch poate fi consultat pe site-ul www.shorts.tv.  
 
ShortsTV este primul canal global în HD dedicat scurtmetrajelor, disponibil în peste 40 de milioane de case din Statele Unite și Europa. ShortsTV achiziționează anual producții de calitate – animații, live action și documentare – de la cele mai importante festivaluri din lume.
 
Biletele și abonamentele pentru cea de a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT se pot achiziționa online de pe www.eventbook.ro.
Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

0 comentarii: