Journey Pub: Wine Journey #8: Degustare Crama Rotenberg



Odată cu venirea toamnei, odată cu viile care se umplu cu lucrători și cu strugurii care iau drumul cramelor, revin și serile Wine Journey. Destinația lunii septembrie este localitatea Ceptura, Dealu Mare, aceasta fiind reprezentată pe scena Pub-ului de Crama Rotenberg, o cramă specializată pe merlot.

Când vorbim de un vin anume, lucrul cu care vom începe în cele mai multe cazuri este soiul, sau soiurile, din care acesta provine. Particularitățile anului, influențele terroir-ului și măiestria enologului își pun, toate, amprenta asupra vinului, însă la baza sa rămân strugurii și soiul acestora. La a opta ediție Wine Journey vom vorbi despre un soi celebru, despre merlot.

Unul dintre cele mai cultivate soiuri la nivel internațional și, poate chiar mai important, cel mai cultivat soi din regiunea Bordeaux, merlot-ul se află la baza multor cupaje de renume, dar poate fi foarte apreciat și când este vinificat singur. Vom vedea în ce zone este cultivat, ce condiții climaterice îl favorizează, ce caracteristici de gust și miros are merlot-ul în general și ce note au merlot-urile din România.

Apoi vom degusta 3 merlot-uri diferite, toate produse de Crama Rotenberg. Primul va fi un Blanc de Merlot - vin alb făcut din struguri roșii - apoi va urma Rapsod-ul Rosé, iar la final vom degusta Menestrel Merlot, un vin care, printre altele, este vinul oficial al Festivalului George Enescu.

Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate.
Rezervările se fac telefonic la numărul 0752 285 286.

0 comentarii: