Institutul Cervantes: Proiectie "Surcos"

De miercuri, 17 octombrie, timp de 10 săptămâni, de la ora 19.30, Instituto Cervantes București vă invită la film – filme importante, de la Bun venit, dle Marshall la Viridiana lui Buñuel, într-un ciclu unic dedicat capodoperelor realismului cinematografic.
Proiecțiile vor avea loc în sala Instituto Cervantes, din Bd. Regina Elisabeta 38, iar costul unui abonament pentru toate filmele este 40 lei.
Biletul pentru o singură proiecție costă 5 lei.
Biletele se pun în vânzare înaintea fiecărei proiecții, în intervalul 19.00 – 19.30, la Secretariatul de Cursuri (mezanin).


Miercuri, 17 octombrie, ora 19.30 - Surcos (Brazde)
Regia José María Nieves Conde, Spania, 1951
Scenariu: José Antonio Nieves Conde, Natividad Zaro y Gonzalo Torrente Ballester
Cu: Luis Peña, María Asquerino, Francisco Arenzana, Marisa de Leza, Ricardo Lucía, José Prada, Félix Dafauce, María Francés, Maruja Díaz, Félix Briones, Casimiro Hurtado, José Guardiola, Manuel de Juan, Ramón Elías y José Sepúlveda
Durata: 99 min
Sinopsis: Familia Pérez, formată dintr-un cuplu la 60 de ani și cei trei fii ai lor, visând la o idealizată viață mai bună în Capitală, vrea să lase în urmă traiul dur de la țară într-o epocă deosebit de grea a istoriei Spaniei. Cu resurse limitate, familia reușește să se mute la Madrid cu ajutorul lui Poli (o veche prietenă a fiului cel mare), care-i găzduiește la ea acasă în schimbul unor bani. Fiecare zi petrecută la Madrid se transformă într-o tentativă frustrantă de supraviețuire, care dă naștere în personaje unei lupte interne ce va contribui la disoluția ideii de bunăstare și abundență asociată, fără motiv, cu viața în marele oraș, idee pe care și-o făcuseră luând de bune zvonurile din sat. Încercarea de a prospera cinstit rămâne la stadiul de proiect neîmplinit care distruge psihologia personajelor și va sfârși, într-o oarecare măsură, prin a-i corupe. Realitatea madrilenă a anilor ’50 era alta: cartiere în care muncitorii se înghesuiau cu mijloace nici măcar suficiente, unde micul trafic și delincvența s-au transformat în elemente comune ale vieții de zi cu zi, în majoritatea cazurilor, inevitabile supraviețuirii.

Instituto Cervantes

Bd. Regina Elisabeta, nº 38, sector 5, Bucarest 050017
Tlf: 40 21 210 27 37; 40 21 210 47 77; 409 21 210 67 77
Fax: 40 21 210 77 67
cenbuc@cervantes.es

0 comentarii: