"O luna in Thailanda" din 16 noiembrie in cinematografe

“O lună Ón Thailanda” – debutul Ón lungmetraj al regizorului Paul Negoescu va fi lansat de Parada Film vineri, 16 noiembrie, Ón cinematografele din toată țara.
Filmul a avut premiera internațională Ón competiția “Settimana Internazionale della Critica” din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția (29 august – 8 septembrie 2012). “O lună Ón Thailanda” a fost, de altfel, singura producție rom‚nească la cea de-a 69-a ediție a celebrului festival italian.

“O lună Ón Thailanda” spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu) care, Ón noaptea Anului Nou, descoperă că nu e mulțumit de viața lui sentimentală și decide să se despartă de prietena sa, Adina (Ioana Anastasia Anton). Pornește Óntr-o călătorie prin cluburile și petrecerile bucureștene Ón căutarea fostei iubite (SÓnziana Nicola). Dar este oare ea femeia de care Radu are nevoie cu adevărat?
Din distribuţie mai fac parte actorii: Tudor Aron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuț Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleț, Ștefan Munteanu, Simona Ghiță.
Regizorul Paul Negoescu declară că “O lună Ón Thailanda este un film despre decizii, un film despre generația mea – o generație confuză. Cei de v‚rsta mea au ajuns să fie mult mai superficiali Ón privința dragostei și tind să nu mai acorde multă atenție propriilor sentimente. Iau decizii pripite, fără a reflecta prea mult, fără să-și asculte instinctul.”

După premiera de la Veneția, “O lună Ón Thailanda” a mai fost selectat Ón Competiția “Emile Cantillon” din cadrul Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur (Belgia) și Ón competiția de lungmetraj a celei de-a 8-a ediții a Festivalului de Film de la Zurich. Œn prezent, filmul Óși continuă traseul prin festivalurile din toată lumea.
Paul Negoescu a participat anul acesta la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, Ón secțiunea Semaine de la Critique cu scurtmetrajul “Orizont”. Regizorul a realizat și scurtmetrajele “T‚rziu”, "Renovare" şi "Derby", care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de la Berlin Ón 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film. Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC - catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi c‚ştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul "O lună Ón Thailanda", o producţie Hi Film, Ón co-producție cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și cu participarea HBO Rom‚nia.
"O lună Ón Thailanda" a fost dezvoltat Ón cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo și Ón cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actrița Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Distribuit de Parada Film.
Văzut de Radio Guerrilla
Susținut de Cinemagia, PORT.ro

0 comentarii: