Institutul Cervantes: Proiectie film - 24 octombrie

Instituto Cervantes din Bucuresti organizeaza miercuri, 24 octombrie, ora 19:30, în cadrul seriei de filme "Realismul in cinematografia spaniola a anilor 50", proiectia lungmetrajului  "Bienvenido, Mister Marshall" de Luis García Berlanga (Spania, 1952).

Proiectia va avea loc in sala de proiectii a Instituto Cervantes, Bd. Regina Elisabeta 38.
Filmul se va proiecta in v.o spaniola, cu subtitrare in engleza.

Biletele /5 Ron - tarif intreg, 40 ROn - abonament de 10 intrari) se vor pune in vanzare cu o jumatate de ora inaintea fiecarei proiectii la Secretariatul de Cursuri al Instituto Cervantes, la mezanin.



Bun venit, dle Marshall
Regia Luis García Berlanga, Spania,1953
Scenariu: Juan Antonio Bardem, Luis García Berlanga și Miguel Mihura
Cu: Lolita Sevilla, Manolo Morán, José Isbert, Alberto Romea, Elvira Quintillá, Luis Pérez de León, Fernando Aguirre, Joaquín Roa, Nicolás D. Perchicot, José Franco, Rafael Alonso, José Vivó, Manuel Alexandre și vocea lui Fernando Rey ca narator
Durata: 95 min.
Sinopsis: Villar del Río este un sătuc liniștit, sărac și uitat, în care nu se petrece nimic ieșit din comun. Doar sosirea cântăreței de folclor Carmen Vargas și a avocatului ei a adus ceva nou plictiselii de la țară. Dintr-odată, apare un trimis al guvernului, care anunță sosirea iminentă a unei comisii a Planului Marshall. Primarul, un om blând și cam tare de ureche, decide, la auzul veștii, să costumeze toată populația satului în cel mai autentic stil andaluz ca să-și primească oaspeții. Juan Antonio Bardem și Luis García Berlanga, ajutați de Mihura, au scris această poveste incisivă bazându-se pe nemulțumirea Spaniei de a nu fi făcut parte din programul american de ajutor cunoscut drept Planul Marshall, al cărui scop era reconstrucția unei Europe afectate de cel de-al Doilea Război Mondial.

0 comentarii: