E.M.I.L. live in Club Fabrica - 2 noiembrie



Vinerea asta, 2 noiembrie, ora 21:00, E.M.I.L. va concerta din nou pe scena clubului Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50). Acesta va fi ultimul prilej cu care veţi putea executa manevre de stage diving, crowd surfing şi beer snorkeling împreună cu E.M.I.L., înainte ca aceştia să se retragă la depouri studiouri pentru lucrul la albumul din 2013.

În deschidere vor cînta cei de la Tep Zepi, iar în deschiderea deschiderii, organizatorii v-au pregătit o surpriză: trupa de punkeri de liceu ArtTour, din Brașov. Ştim, n-aţi mai auzit de ei pînă acum. Însă vă asigurăm că “juniorii” sună neaşteptat de bine. Nu vă uitaţi că au 17 ani şi nume de agenţie de turism.

Da’ de ce. Cu prilejul acestui concert de la Fabrica, băieţii de la E.M.I.L. au vrut să dea ocazia unei trupe tinere să se afirme alături de ei, pe scenă, la secţiunea warm-up. Cîştigătorii au fost aleşi în urma unui concurs desfăşurat în luna octombrie, pe social media: Facebook, respectiv YouTube.

Cei de la E.M.I.L. consideră că trupele formate pe băncile şcolii trebuie încurajate să se ţină de muzică şi după terminarea liceului, care de cele mai multe ori coincide cu spargerea “găştii”. Asta le va garanta şanse mai mari de succes pe scenă.

Mecanismul de participare şi selecţionare a fost următorul:
- trupele respective să fie formate exclusiv din elevi încă la liceu;
- aceştia vor înregistra prin orice mijloace (în sala de repetiţii sau chiar şi cu telefonul) o melodie proprie;
- melodie pe care o vor uploada undeva (YouTube, Vimeo etc.);
- de aici o vor Share-ui pe
pagina de Facebook a evenimentului de la Fabrica.
- postarea cu cele mai multe voturi are ocazia vineri, 2 noiembrie, să facă Warm-Up pentru E.M.I.L. la Fabrica.

Cine sînt ArtTour. Cine să fie, fericiţii cîştigători care vor face încălzirea - că doar aţi văzut ce frig s-a făcut afară! - publicului pentru E.M.I.L. Ce, e puţin lucru? Nişte elevi de liceu - aşa cum suna prima condiţie - care cîntă împreună de numai două luni. Cum s-au găsit? Păi, să-i ascultăm pe ei:

“Totul s-a întîmplat la un concert unde ne-a plăcut atmosfera. Am zis că trebuie sa ne facem şi noi o trupă neaparat. Asta era prin martie 2012. În aprilie am început să cîntăm, trupa avînd doar 3 membri: doi chitarişti şi un tobar. Nu găseam basist şi nici solist, aşa că am cîntat cîteva luni fără. În septembrie ni s-a alaturat şi Florin, solistul trupei, şi tot cam atunci l-am găsit şi pe basist.

Influenţa noastră vine în mare parte de la
Blink 182, dar şi de la alte trupe cu acelasi sound. Încercăm să abordăm un punk, aşa credem noi, dar în realitate e un pop-punk cu influenţe. Avem cîteva piese, încercam să le finalizam, dar din păcate din lipsa timpului. Unii dintre noi dau bac-ul anul acesta şi nu prea putem repeta foarte des. Avem doar două piese proprii,  finalizate, şi altele la care mai încercăm să lucrăm. De demo nu prea se pune problema. Repetăm împreună doar de două luni, unde ne întîlnim de maxim două ori pe săptămînă. Deci nu prea am avut timp să facem ceva extraordinar. Ne-am filmat doar pentru concurs, atît... unde chiar nu am crezut că o să cîştigăm.”

Melodia cîştigătoare a lui
ArtTour de pe YouTube.

Componența lui ArtTour (ca şi în cazul E.M.I.L., nu avem nici un Artur): Vlad - tobe, Cătălin - bas,
Cristi - chitară, Bogdan - chitară, Florin - voce

Componenţa lui E.M.I.L.: Sorin Bădulescu - voce, Gabi Georgescu - chitară, Andrei Stoianovici - chitară, Barbu Niculae - bas, Eugen Imecs "Piti" - tobe

Cel mai recent videoclip E.M.I.L. (în regia lui Adrian Sitaru):

0 comentarii: