Concert Tuxedomoon la Bucuresti prilej pentru productia unui documentar

Inaintea concertului de la Bucuresti, pionerii art-rock Tuxedomoon, alaturi de Liveland, invita fanii din Romania sa contribuie la realizarea unui proiect inedit, prin intermediul pledgemusic.com. Luni, 5 noiembrie, in clubul The Silver Church (Calea Plevnei, 61) din Bucuresti, legendara trupa americana va sustine un concert in premiera in Romania, intr-un eveniment Liveland Showcase.


Show-ul va fi inregistrat audio-video pentru realizarea unui nou film documentar si album live Tuxedomoon, publicul avand un rol important in realizarea acestui proiect. Astfel, cei care doresc sa sustina proiectul o pot face la http://www.pledgemusic.com/projects/tuxedomooninconcert – contributiile incep de la 10 euro, iar sustinatorii beneficiaza de oferte exclusive: de la carti postale de multumire semnate de trupa, acces la concert, filmul documentar si albumul live in formate digitale, pana la sansa de a face cunostinta cu trupa in cadrul unei sesiuni meet & greet, a unei cine si a unui cocktail post-concert cu membrii trupei.

Important: ofertele ce contin intrarea la concert sunt valabile doar pana la 1 noiembrie, iar celelalte inca 30 zile, pana la incheierea campaniei de crowdfunding.

De asemenea, cei care contribuie financiar la realizarea proiectului, dar nu au posibilitatea sa ajunga la concertul din 5 noiembrie, il pot urmari in live streaming, in baza unui cod de acces oferit exclusiv pe pagina proiectului de pe pledgemusic.com.


****

Infiintata la San Francisco in 1977, in plina epoca de aur a post-punk-ului, Tuxedomoon a devenit in scurt timp o prezenta importanta pe scena no wave new-yorkeza, portretizata in filmul Downtown 81, despre artistul Jean-Michel Basquiat. Dupa succesul inregistrat cu single-ul No Tears (1979), astazi un clasic al curentului electro punk, trupa a lansat, la Ralph Records, doua albume cult: Half Mute (1980) si Desire (1981), ce i-au facut cunoscuti si in afara Statelor Unite.

Profitand de faima castigata peste ocean, Tuxedomoon s-a stabilit in Europa la inceputul anilor 80, devenind una din cele mai influente formatii ale decadei, datorita stilului muzical inovator ce ingloba curente si genuri diverse, de la rock, pop si electronica la jazz si muzica clasica. Dupa lansarea mai multor albume sub label-ul propriu, CramBoy (o sub-diviziune a casei de discuri belgiene Crammed Discs), trupa s-a destramat in 1988, iar membrii sai au luat drumuri diferite:
Steven Brown (voce, clape si saxofon) s-a stabilit in Mexic, Peter Principle (bass, electronics) la New York, Blaine L. Reininger (voce, vioara, chitara) in Grecia, iar Luc Van Lieshout (trompeta) si Bruce Geduldig (visuals) la Bruxelles.

Cativa ani mai tarziu, Tuxedomoon s-au reunit pentru a compune si inregistra albumul Cabin In The Sky (2004), reafirmandu-si statutul de trupa cult a anilor 80 si demonstrand ca muzica lor a evoluat o data cu trecerea anilor, si este la fel de relevanta in contextul actual. Fapt reconfirmat de urmatorul si cel mai recent album, Vapour Trails (2007), ce incanta amatorii de avant-rock, muzica electronica si jazz deopotriva.

Sometimes, Tuxedomoon can't escape a Berlin-era Bowie coldness, but mostly they're proud displayers of a diverse collection of influences that end up combining to create something entirely their own – BBC

Tuxedomoon's continuing career as a thriving self-contained artistic unit, long after the era most casual fans associate them with, works as an inspiration on its own, but it's especially good to hear that the music remains at a high quality as well – Billboard

Vapour Trails continues that impressionistic legacy of navigating filmic plumes, offering smoldering tones of murk and mystique - XLR8R

In ultimii ani, Tuxedomoon s-au facut remarcati prin show-uri live spectaculoase, in concerte sold-out la Festivalul Sonar de la Barcelona si la Centrul Pompidou din Paris, precum si prin turnee in Belgia, Franta, Olanda, Italia, Germania, Austria, Grecia, Serbia, Croatia si Rusia.



Accesul la concertul Tuxedomoon din The Silver Church Club se va face in baza listelor de invitati, conform exclusivitatilor prezentate pe pagina proiectului de pe pledgemusic.com, dar si pe baza de bilete, disponibile online pe Eventim.ro sau din reteaua nationala Eventim: magazinele Orange, Vodafone, Germanos, librariile Humanitas si Carturesti, la pretul de 59 Ron.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile la www.liveland.ro si pe pagina de Facebook Liveland.

Facebook event: http://www.facebook.com/events/467482699953121

Tuxedomoon Showcase este un eveniment prezentat de Liveland si organizat de Front, cu sprijinul The Silver Church.

Liveland este un proiect interdisciplinar ce are ca scop regenerarea urbana si revitalizarea culturala. Prima editie Liveland Festival (2010) a adus la Bucuresti nume sonore ale scenei underground (The Whitest Boy Alive, Xiu Xiu, The Cinematics, Fenech-Soler, Hugo Race &True Spirit, Kissogram si Kleerup), iar seria Liveland Showcase isi propune sa ofere publicului sansa de a lua contact cu artistii preferati, implicandu-l in productia evenimentelor, cu ajutorul pledgemusic.com.

0 comentarii: