Godot Cafe-Teatru: Premiera "Monsters" - 31 octombrie

MIERCURI 31.10.12 - Godot Cafe-Teatru
20:00 : PREMIERĂ : "Monsters" de John Patrick-Shanley
Regia: Eugen Gyemant
Cu: Ilinca Manolache, Smaranda Caragea, Mihai Smarandache, Dan Rădulescu
Durata: 1h20 / Preț: 25 lei


Undeva, în mijlocul deșertului, se filmează un horror cu caracatițe uirașe care răpesc blonde de la benzinării și le devorează. 
Bradley e un veteran al filmelor de 8 milioane de dolari, filmate cu 5 milioane și vândute cu 2 pe casete video. A produs în toată cariera lui 472 de filme, dintre care 34 erau cu caracatițe uriașe. 
E un rechin din generația lui Hunter Thompson și Phillip K. Dick, și creierul și cariera lui au fost făcute praf cu toate drogurile care există pe pământ, deodată. 
Brenda, o hippioată buddhistă care a făcut autostopul de pe o coastă pe cealaltă a Americii ca să ajungă la Holywood și să-l sfâșie cu colții, e o mașinărie de război, cu un singur obiectiv: să o scoată pe cealaltă actriță din film. 
Colette e o divă alcoolică și blazată, care s-a plictisit atât de tare de industria filmelor cu vampiri extratereștri de pe Venus, încât ar prefera să vândă mere în zăpadă și să îi lipseasă câțiva dinți din gură, dar să mai aibă încă puțină demnitate.
Personajele lui Shanley sunt monștri magnifici, care te surprind uneori prin cinismul lor, iar alteori prin candoarea cu care încearcă să pară titani din vechile capodopere hollywoodiene.
Spectacolul este un carnagiu care urmărește transformarea lui Victor, un tânăr scenarist nevinovat și încă plin de iluzii, într-o fiară. Este nașterea unui lucru înspăimântător: un regizor de film.

0 comentarii: