Godot Cafe-Teatru: Cui i-e frica de Virginia Woolf

Spectacolul „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, semnat de Mariana Cămărășan și Alexandra Penciuc, se joacă vineri, 19 octombrie, la ora 20:00, la Godot Cafe-Teatru. Din distribuție fac parte Florina Gleznea, Ionuț Grama, SÓnziana Nicola și Emil Măndănac.

”Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee, Ón regia Marianei Cămărășan și a Alexandrei Penciuc („Amalia respiră ad‚nc” și „Rabbit Hole” la Teatrul Act, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon), a Ómplinit Ón luna mai a acestui an 5 ani de viață. Producția, dublu nominalizată la Premiul UNITER pentru Debut Ón 2009 (Florina Gleznea și Ionuț Grama), beneficiază de cea mai t‚nără distribuție care a interpretat rolurile titulare pe o scenă profesionistă și de noua traducere oficială necenzurată și savuroasă a textului original.

C‚știgătoare a Premiului Tony pentru Cea mai bună piesă de teatru Ón 1962, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” este una dintre cele controversate, mai amuzante și mai tulburătoare radiografii ale mitului "familiei perfecte". George (Ionuț Grama), profesorul ratat de la catedra de istorie și Martha (Florina Gleznea), exuberanta sa soție și fiica șefului universității, se Óntorc acasă după o petrecere. Dar noaptea abia Óncepe, iar publicul devine prizonier Ón casa celor doi și martorul unui șir de „jocuri și glume”, Ón care barierele anduranței vor fi testate iar demonii vor ieși la lumină. Pentru că Martha i-a invitat la ei acasă pe noii veniți Ón campusul universitar, blondul Nick (Emil Măndănac) și naiva lui soție, Honey (SÓnziana Nicola). Ceea ce urmează va demonstra că nimic nu e mai irezistibil și mai terifiant dec‚t cruzimea și că adevarul și iluzia pot spune uneori aceeași poveste.

Un spectacol de Mariana Cămărașan și Alexandra Penciuc
Cu: Florina Gleznea, Ionuț Grama, SÓnziana Nicola, Emil Măndănac
Traducerea: Ionuț Grama

Spectacol sponsorizat și susținut de LiterNet.ro.

0 comentarii: