Anim'Est: Competitia Balkanimation si Videoclip & Advertising

De la ora 16:30, la Patria, puteti afla ce mai e nou prin Balcani. Competiția Balkanimation numără 14 filme din Grecia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Turcia, Bulgaria, Serbia, Macedonia şi România. Printre ele se numără Abeyance (r. Eleni Miltsi), o animaţie cu teme grele ca existenţa şi moartea, premiată anul acesta în competiţia naţională a Animafest Atena, cel mai important festival de profil din Grecia, sau Zasto slonovi? / Why Elephants? (r. Marko Meštrović), un film despre întrebări simple cu răspunsuri complicate, care a avut premiera acum câteva luni în competiţia internaţională de la Animafest Zagreb.




De la ora 21:00 inaugurăm în Club Control AniMusic Night. Proiecția secțiunii de videoclip&spot publicitar va fi urmată de un performance muzical și vizual cu totul special.
Competiţia prezintă 25 de clipuri animate şi 11 spoturi. Cele mai noi clipuri Gotye, Parov Stelar, Le Peuple de l’herbe, Louise Attaque sau chiar Grinderman, noua trupă a lui Nick Cave. Clipul piesei „Don’t Worry, We’ll Be Watching” - Gotye a fost selectat anul acesta în festivaluri mari, ca Annecy sau Berlin. Tot de la Annecy vine şi clipul polonez „Pirate’s Life” We Cut Corners, iar animaţia franceză pentru „Do I Have Power” Timber Timbre a concurat la Clermont-Ferrand şi Tribeca. Competiţia include şi un clip împotria violării drepturilor cetăţenilor realizat pentru Amnesty International sau reclame ale unor companii ca Avira, Nespresso, Toyota şi Căile Ferate Franceze.
 La Cinema Studio, de la ora 20:00 spectatorii sunt invitați în Călătoria către Agartha. Prezent în competiția de lungmetraj, filmul regizat de Makoto Shinkai, spune povestea lui Asuna, care, după moartea tatălui său, preferă hoinărelile singuratice prin natura salbatică. Atacată de un monstru, ea este salvată de către Shun, un băiat ciudat care pretinde că vine din Agartha, legendarul ţinut al zeilor.

0 comentarii: