La Scena: Incurca lume - 24 octombrie

București, miercuri 24 octombrie 2012, ora 20.00, Club La Scena

Stimabilul regizor Cătălin Bugean prezintă domniilor voastre:
reprezentațiunea ”Încurcă lume”
La apus cărămiziu de toamnă, ceasurile opt, trecute fix, sfârșit de Brumărel cu miros de gutui bine coapte la pervaz și de  toamnă îmbelșugată, în loc fălos cum puține mai găsești în Bucureștii de azi - La Scena, loc cu licori vesele și mușterii amatori de chermeze și ospăț, va avea loc o nouă reprezentațiune a  piesii ”Încurcă lume”.

Emil Strâmbuleanu, distins avocat … Parol!  familist de onoare! cu de seară dus în târg, în cărţi cade, gând la gând cu bucurie, cu dragoste, cu temei, cu întâlnire la drum de seară, cu o damă de verde pe care n-a putut pentru ca s-o trateze cu refuz și iaca cum ajunge distinsul acasa taman cum se mijește de ziuă afară, unde Didina, consoarta, damă bine, cu ambiț și nerv, numai ce-l așteaptă să îi iscodească lipsa care i-a cauzat nesomn și neliniște.

Așadar, cu amoru’ rănit și sîmțând trădarea, cucoana Didina începe răfuiala cu mișelul. În odaie apare, pe nesimțite și un așa-zis amic, Bungrăzescu, pare-se cunoștință veche, ce consimțește la onoarea de familist a conului Strâmbuleanu; ba chiar sosește neanuțată și consoarta amicului, o jună vaporoasă, toată în danteluri fine și pomăduri, ... dar ce se va mai întâmpla și cine își va mai face apariția în casa Strâmbulenilor, nu rămâne decât să descoperiți dumneavoastră, cinstiți oaspeți, onorat pulic.

Jupâni și jupânese, veniți dară miercuri, pe înserat, ceasurile 8 trecute fix, să asistați la comedia dumnealor, să vă veseliți și să plecați urechea la ofurile și grozăviile cinstitelor gazde!

Text adaptat după piesa cu același nume, de A.deHerz.
Personajele piesei au fost interpretate de-a lungul vremii de actori celebrii, ca: Radu Beligan, Octavian Cotescu, Mihai Fotino, Stela Popescu.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Ovidiu Ușvat, Ecaterina Țugulea, Alexandra Timofte, Cristi Dionise, RăzvanTimingeriu.
Muzica spectacolului: trupa Dilema - live.
Alex Iordanescu - chitară
Adrian Nastac–vioară

0 comentarii: